EXCLUSIV  CAPCANĂ cu Covid-19! Arme periculoase în războiul cu coronavirusul. Prof. Bărgăoanu: Sunt cele mai perfide forme

Alina Bărgăoanu, prof. univ. dr SNSPA, a vorbit despre pericolul major din pandemie.

Expertul se referă la dezinformare. Mai exact, au fost distribuite foarte multe știri atribuite unor experți care spuneau, de exemplu, că nu există Covid-19. Cititorii, neavând timp să facă săpături și să verifice cine este, de fapt, acel cercetător, rămâneau cu ideea următoarea: ”dacă a zis un om de știință... înseamnă că așa este”. În realitate, de multe ori era vorba despre un ”fals expert” care avea propria agendă.

”Formele cele mai perfide ale produselor tip fake news au fost atunci când s-a amestecat puțin adevăr cu puțin fals. Dezinformarea, dacă ar fi o chestiune clară de adevărat și fals, n-am avea foarte multe de discutat în cele din urmă. Dezinformarea este foarte eficientă atunci când se amestecă foarte mult lucrurile. Se amestecă faptele cu opiniile, se amestecă interpretările. Apare și opinia unui expert care este scoasă din context, ori este opinia unui expert care este foarte discreditat”, a explicat Alina Bărgăoanu, prof. univ. dr SNSPA, la DC News.

”Au existat conținuturi foarte convingătoare. Dacă nu erai foarte atent, erai pișcat. Au fost laureați ai Premiului Nobel care spuneau că virusul este foarte asemănător cu virusul SIDA și că ambele sunt făcute în laborator.

După care, atunci când începeai să cauți, vedeai mai multe lucruri. Au existat producții multimedia pe care tindeai să le crezi la o primă interacțiune. Dacă făceai căutări, vedeai, de fapt, că respectivul laureat al Premiului Nobel este în ultima parte a carierei profesionale, ca are agendă anti-vaccinistă clară și atunci începi să-ți pui întrebări”, a mai spus Alina Bărgăoanu.

Vedeți aici interviul integral:

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel