Candidații la prezidențiale, test antidrog: "Chestiune de securitate naţională"

Candidații la alegerile prezidențiale au fost testați antidrog pentru alegători.

Candidaţii la alegerile prezidenţiale din Ucraina, Petro Poroşenko şi comediantul Volodymyr Zelenskiy, au făcut teste antidrog, potrivit România TV. Cei doi au oferit probele de sânge în fața jurnaliștilor

Poroşenko s-a prezentat vineri dimineaţa la cabinetul medical al Stadionului Olimpic din Kiev, unde i s-a luat o probă de sânge. Procedura a fost transmisă în direct pe pagina sa de Facebook, iar medicii au precizat că s-au prelevat şi eşantioane de păr şi o probă de urină, care vor fi analizate în patru clinici private şi publice. Conform primelor rezultate, anunţate de medicul-şef al unuia dintre spitalele implicate, "nu s-a descoperit nicio substanţă cu conţinut de droguri".

"Chestiune de securitate naţională"

"Absenţa oricărei dependenţe de alcool şi droguri la un candidat şi viitor preşedinte este o chestiune de securitate naţională", a declarat Petro Poroşenko.

Testul menit să dovedească alegătorilor că niciunul din candidaţi nu este toxicoman sau alcoolic a fost impus de Zelenski drept condiţie pentru participarea sa la o dezbatere în direct cu actualul şef al statului, înainte de turul al doilea al alegerilor. O altă condiţie a fost organizarea evenimentului pe cel mai mare stadion din Kiev.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel