Urmărește emisiunea live


Candidat picat la bac după ce a luat 10 la Română și Anatomie, dar a luat 3,6 la matematică. Două întrebări cheie

Situație ingrată pentru un elev din Craiova, care a picat bacalaureatul deși a fost singurul din liceu are a reușit să ia nota 10 la limba română. Mai mult decât atât, acesta a luat 10 și la Anatomie, dar a picat la matematică cu nota 3.6. 

Situația elevului aduce în atenție mai multe aspecte ignorate ani de-a rândul: pe deoparte, conform datelor publicate, toți colegii din clasa lui au note extrem de mici la matematică, ceea ce pune un mare semn de întrebare asupra competențelor profesorului pe care l-au avut la această materie. Oare la rândul său, acest profesor nu ar trebui să fie evaluat?

O altă întrebare care se naște de aici este și necesitatea investirii unor resurse atât de mari în matematică. Peter Drucker, un specialist în management și educator este printre cele mai proeminente personalitați care s-au întrebat de ce ajung statele să investească atât de multe resurse în matematică, o materie pe care doar 15% dintre noi o înțelegem. 

O analiză a situației candidatului de la Liceul „Traian Vuia” din Craiova, județul Dolj, arată că din cei 25 de candidați, absolvenți în 2020 ai clasei de Matematică-Informatică a acestui liceu, 7 au fost respinși (28%) pentru notele sub 5 luate la matematică. Adică el și alți 6 colegi, conform edupedu.ro. 

Candidatul identificat cu numărul 930634  face parte din promoția actuală și este singurul din liceu care a luat media 10 la proba scrisă de Limba și literatura română, după cum arată rezultatele publicate de Ministerul Educației.  Elevul este la o clasă din filiera teoretică, profil matematică-informatică, intensiv informatică. A obținut competențe de utilizator avansat atât la competenele digitale de la bac, cât și la competențele de limba română oral.

[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel