Când va vota Parlamentul European asupra ACORDULUI post-BREXIT

Foto ilustrativ
Foto ilustrativ

Preşedintele legislativului comunitar, David Sassoli, a făcut câteva precizări privind acordul post-Brexit.

Parlamentul European va analiza în detaliu acordul pe care UE şi Regatul Unit l-au încheiat joi, înainte de a decide dacă îl va vota sau nu anul viitor, a postat pe Twitter preşedintele legislativului comunitar, David Sassoli, relatează Reuters şi AFP.

'Salut acordul privind viitoarea relaţie UE-regatul Unit. Acesta poate reprezenta acum baza pentru un nou parteneriat. Totuşi, faptul că s-a ajuns la el într-un ultim moment nu permite ca el să fie examinat adecvat de parlamentul European înainte de sfârşitul anului', a postat pe Twitter Sassoli.

'Parlamentul European va analiza acum acordul în detaliu înainte de a decide dacă îşi va da consimţământul în noul an. Vom acţiona responsabil pentru a reduce la minim perturbările din viaţa cetăţenilor şi a preveni haosul unui scenariu 'no deal' ', a mai adăugat el.

'Parlamentul îşi va continua activitatea în comisiile sale responsabile şi plenara va decide dacă îşi va da consimţământul în noul an', a adăugat el.

'Parlamentul a pledat consistent pentru un acord corect şi cuprinzător şi suntem încrezători că priorităţile noastre se reflectă în acordul final. Dacă Parlamentul European decide să aprobe acordul, va monitoriza îndeaproape cum este implementat', a mai precizat preşedintele legislativului comunitar în comunicat, conform Agerpres.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel