Când se dă drumul la plățile APIA pentru crescătorii de vaci de lapte și carne

foto: Freepik
foto: Freepik

Iată când încep plățile APIA pentru crescătorii de vaci!

Agenția de Plăți și Intervenție pentru Agricultură (APIA) va iniția procesul de acordare a plăților destinate ajutoarelor naționale tranzitorii pentru sectorul zootehnic. Conform declarațiilor directorului general al agenției, autorizarea plăților va începe la sfârșitul lunii februarie sau la începutul lunii martie. ”Vă dau câteva detalii legate de ANT 7 și ANT 8. S-a terminat, în data de 8 februarie, partea de control administrativ și sperăm că undeva în jurul datei de 20 februarie putem începe testele pentru calcul plăți și autorizare plăți. Deci, cel mai probabil, la final de februarie sau început de martie putem să executăm plăți și pentru ANT zootehnie”, a precizat directorul general al APIA, Ionuț Lupu, pentru AGRO TV, în emisiunea ”Agricultura la Raport”.

Conform informațiilor oficiale furnizate de Ministerul Agriculturii, aproximativ 40.000 de fermieri sunt așteptați să beneficieze de ANT 7 (destinat sectorului bovinelor de lapte), în timp ce ANT 8 (pentru sectorul bovinelor de carne) va fi accesibil pentru aproximativ 112.000 de fermieri. De asemenea, ANT 9 (pentru sectorul ovinelor și al caprinelor) este estimat să aibă un număr de 45.000 de beneficiari.

Bugetul total alocat pentru ajutoarele naționale tranzitorii în sectorul zootehnic pentru anul de cerere 2023 se ridică la aproximativ 670.271.000 lei, echivalentul a aproximativ 134.768.480 euro.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel