Când intră banii pe cardurile sociale în februarie 2024

foto: dcnews
foto: dcnews

Banii destinați cardurilor sociale intră în cont în aceste zile!

E de necontestat că România a făcut un pas semnificativ în direcția sprijinirii persoanelor și familiilor vulnerabile prin implementarea Venitului Minim de Incluziune (VMI), un program de asistență socială destinat să înlocuiască venitul minim garantat și alocația pentru susținerea familiei.

Începând cu anul 2024, intrarea în vigoare a acestui program a fost anunțată de Ministerul Muncii și Solidarității Sociale prin Agenția Națională pentru Plăți și Inspecție Socială, marcând un moment crucial în eforturile de combatere a sărăciei și de promovare a incluziunii sociale. VMI nu doar oferă un sprijin financiar celor aflați în nevoie, ci și încurajează accesul la educație și la piața muncii. Acest program este conceput pentru a furniza asistență celor care se confruntă cu dificultăți financiare, încurajând în același timp înscrierea copiilor la școală și participarea adulților la programe de formare profesională sau mediere pentru angajare.

Programul VMI militează pentru educație ca soluție pentru a depăși sărăcia prin burse sociale acordate copiilor din familii VMI, încurajând  astfel înscrierea adulților în programe de mediere ale ANOFM sau în programe de "A Doua Șansă". Ministrul Investițiilor și Proiectelor Europene, Adrian Câciu, a anunțat că prima tranșă de vouchere sociale va fi acordată în februarie, după o actualizare a bazei de date pentru a reflecta creșterea pragului de venit eligibil la 2.000 de lei.

Pentru cei 209.856 de beneficiari înregistrați până acum, suma totală care va fi distribuită în această lună se ridică la 132.918.895 de lei. Plățile se fac după următorul calendar:

- Pe 20 februarie au fost alimentate conturile celor care au optat pentru încasarea VMI pe card. Există și excepții în unele orașe din țară. Gălățenii, de exemplu, au primit banii din 17 februarie.

- Între 22 februarie și ultima zi a lunii se va asigura plata prin mandat poștal pentru restul beneficiarilor, în conformitate cu convenția încheiată cu Poșta Română.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel