Calendar Creștin Ortodox. Sărbătoare 24 august 2021

Imagine cu rol ilustrativ / Sursa foto: Pixabay
Imagine cu rol ilustrativ / Sursa foto: Pixabay

Calendar Creștin Ortodox. Sărbătoare 24 august 2021. Pe data de 24 august, este prăznuit Sfântul Mucenis Eutihie.

Calendar Creștin Ortodox. Sărbătoare 24 august 2021. Sfântul Mucenic Eutihie a fost ucenicul Sfântului Ioan Evanghelistul şi al Sfântului Apostol Pavel. A fost sfinţit ca apostol misionar. A vestit cu mult curaj credinţa în Hristos, distrugând multe temple păgâne. În timpul călătoriilor sale misionare, a fost însoţit neîncetat de un înger. Acesta îl întărea şi îi vestea cele ce avea să i se întâmple. Tot acest înger îl hrăneşte în chip minunat în vremea în care se afla în temniţă, potrivit crestinortodox.ro. A fost aruncat în foc şi la fiare, dar a ieşit nevătămat prin purtarea de grijă a lui Dumnezeu. Pentru că nu a lepădat credinţa în Hristos, a fost omorât cu sabia.

Calendar Creștin Ortodox. Sărbătoare 24 august 2021. Sunt persoane care afirmă că Eutihie ar fi fost cel despre care se face pomenire în Faptele Apostolilor cap 3 - un tânăr oarecare, anume Eutihie, şezând la fereastră, ameţit de somn, a căzut din acea casă de la rândul al treilea şi, murind, a fost înviat de Sfântul Apostol Pavel.

Calendar Creștin Ortodox. Sărbătoare 24 august 2021. Pentru a nu fi părtaşi confuziei, amintim că cel care a căzut era din Troada, pe când Sfântul Mucenic Eutihie pe care îl cinstim astăzi, era din Sevastopol. Şi trecerea acestora la cele veşnice este diferită: cel pomenit în Faptele Apostolilor a murit în Spania, în vreme ce Sfântul Mucenic Eutihie a sfârşit în Efes, prin tăiere cu sabia.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel