Urmărește emisiunea live


Buna Vestire. Rugăciunea pe care toți o vor spune la mijlocul zilei, transmisă de BOR

Biserică / Foto DC News
Biserică / Foto DC News

Biserica Ortodoxă Română propune credincioşilor să participe miercuri, de sărbătoarea Bunei Vestiri, la o rugăciune comună la ora 12:00. 

"Deoarece, în această vreme de grea încercare din cauza epidemiei, clericii şi credincioşii mireni ai Bisericii sunt separaţi spaţial din punct de vedere al locului de rugăciune, totuşi pot fi în comuniune mai ales prin rugăciunea comună la mijlocul zilei. Prin urmare, clopotele tuturor bisericilor ortodoxe din România vor suna timp de 1-2 minute la ora 12,00 în ziua de Buna Vestire, apoi în fiecare duminică şi în fiecare zi când se săvârşeşte slujbă în bisericile din parohii şi mănăstiri. În acel moment de rugăciune comună, la casele lor, toţi credincioşii mireni sunt îndemnaţi să rostească rugăciunea Tatăl nostru, condacul Bunei Vestiri: Apărătoare Doamnă, precum şi alte rugăciuni, iar preoţii din parohii şi mănăstiri vor citi în plus Rugăciunea specială pentru încetarea epidemiei", se arată într-un comunicat al Cancelariei Sfântului Sinod, transmis marţi Agerpres.

Oamenii nu au voie la slujbe

Sfânta Liturghie şi celelalte slujbe liturgice se vor oficia în lăcaşul de cult, la toate parohiile, de către slujitorii bisericii respective, fără participarea publicului, ceremoniile urmând să fie transmise online şi în media locală sau naţională, a transmis sursa citată.

Cancelaria Sfântului Sinod a luat o serie de măsuri privind slujbele şi activităţile sociale bisericeşti având în vedere Ordonanţele militare emise săptămâna trecută prin care s-au limitat libertatea de mişcare şi cea de întrunire a cetăţenilor. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel