Brexit. M. Britanie, invitată să participe la alegerile europarlamentare

Theresa May
Theresa May

Social-democraţii europeni ar putea fi deschişi la participarea Marii Britanii la alegerile europene programate pentru luna mai, relatează dpa.

Udo Bullmann, liderul grupului S&D din Parlamentul European, a sugerat că Marea Britanie ar trebui să organizeze un al doilea referendum, dacă parlamentul rămâne blocat privind modul de a părăsi Uniunea Europeană.

"Dar este de asemenea dreptul lor inalienabil de a participa la alegerile pentru Parlamentul European", a declarat el pentru dpa.

Atâta timp cât Marea Britanie rămâne membră a UE, "nu există alternativă" în conformitate cu legea UE, a adăugat el.

PPE nu e de acord 

Aceste comentarii îi plasează pe social-democraţii europeni în contradicţie cu principalul grup din PE, Partidul Popular European (PPE), comentează dpa. Manfred Weber, liderul grupului PPE din PE, a respins sâmbătă cu fermitate ideea ca Marea Britanie să participe la viitoarele alegeri europene.

"Dacă o ţară vrea să părăsească UE, atunci nu mai poate avea nicio influenţă în modelarea Uniunii", a declarat Weber la Nurnberg.

Marea Britanie urmează să părăsească blocul comunitar pe 12 aprilie, dacă parlamentul nu va solicita o amânare pe termen mai lung care ar putea obliga ţara să ia parte la alegerile europene din mai. O eventuală cerere de amânare suplimentară a Brexitului ar trebui să fie aprobată de cele 27 de state rămase în UE.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel