Brexit: Liderul laburiștilor evită să spună dacă va susține ieșirea din UE în cazul unei victorii

Brexit - Camera Lorzilor, vot final
Brexit - Camera Lorzilor, vot final

Liderul Partidului Laburist britanic, Jeremy Corbyn, a evitat, într-un interviu acordat postului BBC, un răspuns clar atunci când a fost întrebat dacă, în eventualitatea în care formațiunea sa ar ajunge la conducerea executivului după scrutinul legislativ anticipat din 8 iunie, va susține procesul ieșirii Marii Britanii din Uniunea Europeană, relatează agenția Reuters.

'A spus în această dimineață că 'Brexitul este stabilit'. Dar l-am întrebat de cinci ori dacă în mod categoric vom părăsi UE dacă ajunge prim-ministru, însă nu a răspuns', a scris pe Twitter editorul politic al BBC, Laura Kuenssberg.

Ea a făcut referire în prima parte a postării la discursul de campanie pe care Jeremy Corbyn l-a susținut la Manchester, în care a menționat că Brexitul este 'stabilit' și că de acum înainte obiectivul trebuie să fie protejarea intereselor naționale și a industriilor vitale, nu să se arate 'cine poate fi mai dur cu Bruxelles-ul'.

'Avem patru săptămâni să ne luăm bogăția înapoi și patru săptămâni să arătăm ce fel de țară suntem', a mai afirmat Corbyn în discursul caracterizat de conservatori drept 'nervos' și 'incitant la dezbinare', adăugând, printre altele, că va lua măsuri împotriva celor care au 'jefuit muncitorii și consumatorii'.

În interviul pe care i l-a acordat apoi lui Laura Kuenssberg, el a menționat că este indignat de nivelul la care au ajuns sărăcia și inegalitatea socială în Marea Britanie. 'Sunt foarte supărați. Ei văd creșterea corporațiilor super-bogate și foarte prospere și își văd comunitățile lăsate în urmă. Furia lor este palpabilă și cred că trebuie să o avem în vedere', a afirmat liderul laburist.

El a mai spus că rezultatul referendumului de anul trecut privind Brexitul este clar și că obiectivul viitorului guvern este să obțină 'o înțelegere bună'. Presat însă să spună dacă va duce acest Brexit până la capăt în eventualitatea câștigării alegerilor legislative, Corbyn a evitat să dea un răspuns categoric, relatează Agerpres.

[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel