Braconierii de Dunăre au devastat râul Pad din Italia

Foto: gazetaromaneasca.ro
Foto: gazetaromaneasca.ro

Presa italiană susține că braconierii români distrug fauna râului Pad, iar localnicii spun că "românii" au colonizat zone de pe malurile râului din Italia.

Gazeta Românească reia un reportaj al publicației italiene "Il resto del Carlino" despre pescarii români acuzați că distrug fauna râului.

Pe malurile râului Pad, de pe partea polesană, către gura de vărsare, după Papozze, Bottrighe şi Mazzorno, există o serie de case care la prima vedere par abandonate, scrie sursa citată. Locul se numeşte Borgo Fiorito. Dar de multe ori se văd rufe colorate întinse la soare. Acolo locuiesc circa zece familii de pescari de apă dulce, români care vin din Delta Dunării. Lipoveni.

Borgo Fiorito este în localitatea Adria. Proprietatea este aproape toată a lui Antonio Paglianti, întreprinzător trevigian. El vorbeşte foarte frumos despre români: "La Cavanella Po sunt persoane de treabă. Ştiu că acestea construiesc un hotel în România, la Marea Negră. Mă uimeşte neliniştea pentru aceşti români, pentru că localnicii italieni sunt şi mai răi".

Paglianti spune că a fost victima unor furturi ale italienilor şi îi ridică pe români în slăvi: "Au descoperit că satul Cavanella este strategic pentru peşte. Sunt persoane normale şi foarte de treabă. Acum au cumpărat şi o hală în care au instalat o cameră frigorifică pentru conservarea peştelui. Localnicii i-au furat, le-au distrus bărcile. Aceiaşi care au furat de la mine".

Il Resto del Carlion a stat de vorbă cu Gianluca Milillo, de 41 de ani, expert de mediu, jurnalist, pescar sportiv din Pescara cu o mare pasiune pentru zona Polesine. El atacă înfrăţirea dintre Delta Dunării şi Delta Padului!

Gianluca Milillo, ce se întâmplă pe Pad?


"Cetăţenii străini distrug Padul. Un efect colateral a unor înfrăţiri şi a unor prevederi neadecvate ale provinciei Rovigo care nu solicită cerinţe tehnice şi garanţii celor care doresc să practice pescuitul profesionist în apele sale. "

Români prinși la pescuit abuziv, 2.000 de euro amendă și 400 de kilograme de pește confiscat

Despre ce înfrăţire vorbiţi?


"Cea dintre delta Dunării şi delta Padului. Şi în special cele între Tulcea şi Rovigo. În delta Dunării au înăsprit măsurile, insistând pe turism. Rovigo le permite românilor să facă ceea ce în patria lor nu mai este permis".

Şi ce anume fac?


"Nu au limită la capturarea peştelui, nu respectă protocoalele sanitare. Pescuiesc peste tot. Utilizează sisteme de prindere precum plasele, curentul electric şi alte tipuri de capcane care nu sunt selective".

Sunt de o anumită etnie?


"Sunt lipoveni de etnie rusă, care s-au stabilit în perioada lui Ceauşescu în delta Dunării".

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
NoMy - smt4.3.1
pixel