Boris Johnson: Trump ar trebui să înlocuiască JCPOA cu un acord propriu

Foto: Agerpres
Foto: Agerpres

Premierul Marii Britanii, Boris Johnson, l-a încurajat pe Donald Trump să facă un acord negociat chiar de el cu Iranul.

Premierul britanic Boris Johnson l-a îndemnat pe președintele SUA, Donald Trump, să înlocuiască acordul nuclear cu Iranul cu un text negociat de el însuși și care să garanteze că țara din Orientul Mijlociu nu va obține arma atomică, conform Agerpres.

„Dacă este să scăpăm de acord, să-l înlocuim şi să-l înlocuim cu un acord Trump. Acesta ar fi un mare pas înainte", a declarat Boris Johnson la BBC.

Un negociator grozav

 

„Președintele Trump este un negociator grozav, din spusele sale. Hai să lucrăm împreună să înlocuim JCPOA şi să obținem în schimb acordul Trump", a mai spus premierul britanic.

În baza acordului încheiat în 2105, cunoscut ca Planul comun de acțiune cuprinzător (JCPOA), Iranul a convenit cu Franța, Germania, Marea Britanie, China, Rusia şi SUA să-şi limiteze programul nuclear, în schimbul unei ridicări a sancțiunilor.

Statele Unite, retrase din JCPOA

 

În 2018, Trump a retras Statele Unite din acord. Puterile europene au declarat în mod repetat că sprijină înțelegerea, chiar dacă Teheranul a anunțat în această lună că nu mai respectă limitările privind îmbogățirea uraniului, o nouă lovitură dată acordului.

Te-ar putea interesaIti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2020 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate.


dcn.n-nxt.23