Boris Johnson admite că Acordul post-Brexit e insuficient în domeniul serviciilor financiare

Premierul Marii Britanii, Boris Johnson
Premierul Marii Britanii, Boris Johnson

Premierul Marii Britanii, Boris Johnson, admite, într-un interviu acordat publicaţiei Sunday Telegraph, că Acordul cu Uniunea Europeană privind relaţiile post-Brexit este insuficient în domeniul serviciilor financiare.

Întrebat despre domeniul serviciilor financiare, Boris Johnson a răspuns: „Poate că Acordul nu merge atât de departe precum am vrea".

Însă Boris Johnson susţine că Acordul cu UE este „bun pentru domeniul digital", existând prevederi clare pentru fluxul de date.

„Acordul ne oferă baza pentru o nouă prietenie şi un nou parteneriat care ar trebui să atragă oamenii care iubesc Europa şi vor să aibă o relaţie bună cu ea, care vor să se simtă apropiaţi de ea. Dar trebuie să fie şi ceva salutat de cei care văd avantajele independenţei economice şi politice. Cred că ţara a ajuns într-o poziţie nouă, mai stabilă. Este o relaţie mai bună, o relaţie mai sănătoasă. Putem avea comerţ liber cu UE fără a fi atraşi în orbita europeană în materie de reglementare şi legislaţie", argumentează Boris Johnson.

Conform agenţiei Bloomberg, Acordul dintre Marea Britanie şi UE nu le oferă multă claritate companiilor financiare britanice.  

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel