Bolile cu transmitere sexuală, al patrulea an de record în SUA

Pentru al patrulea an consecutiv, bolile cu transmitere sexuală stabilesc un record în SUA, anunță Centers for Disease Control and Prevention (CDC). Aproape 2,3 milioane de cazuri noi de chlamydia, gonoreea și sifilis au fost diagnosticate în 2017, cu 10% mai mult decât cu un an înainte. Și rata de infecții rezistente la antibotice a crescut de patru ori, în patru ani.

Bolile cu transmitere sexuală continuă să se extindă, milioane de noi cazuri fiind diagnosticate anual. Doar în SUA, Centers for Disease Control and Prevention (CDC) a anunțat, astăzi, că în 2017 au fost diagnosticate 2,29 de milioane de cazuri noi de chlamydia, gonoreea and sifilis, cu 10% mai mult decât în anul precedent.

Record după record

Este pentru al patrulea an consecutiv când se stabilește un nou record la capitul cazuri noi de boli cu transmitere sexuală.

Agenția americană care se ocupă cu controlul și prevenția bolilor transmisibile a anunțat că datele preliminare cu privire la bolile cu transmitere sexuală de anul trecut prezintă creșteri masive și susținute mai ales la aceste trei boli, care sunt cele mai frecvente, notează DailyMail Online.

De patru ori mai multe, în patru ani

Numărul cazurilor de gonoree rezistentă la antibiotice, care e de patru ori mai mare decât în 2013, sunt deosebit de îngrijorătoare pentru CDC, deoarece tulpinile în cauză care sunt greu de tratat cu antibiotice standard.

CDC avertizează că majorările ratelor acestor boli vor continua doar dacă nu va fi finanțată mai bine educarea publicului american cu privire la transmiterea acestora.

Contaminare ușoară, diagnostic tardiv

Chlamydia, gonorrea și sifilisul - cele mai frecvente trei boli cu transmitere sexuală - sunt, teoretic, ușor de tratat cu antibiotice. Dar ele sunt, de asemenea, foarte ușor de transmis în timpul actului sexual, dacă protecția adecvată nu este folosită (sau folosită corect).

Și mult prea des, aceste boli infecțioase sunt nediagnosticate și netratate, făcându-le să se răspândească rapid în rândul populației.

„Studiile anterioare sugerează că o serie de factori pot contribui la creșterea cazurilor de infecție cu boli cu transmitere sexuală, inclusiv factori socio-economici precum sărăcia, stigmatizarea și discriminarea, dar și consumul de droguri", au scris oficialii CDC, într-un comunicat de presă.

Netratate, provoacă apariția unor boli grave

Lăsate netratate, aceste trei boli cresc riscul unor probleme de sănătate mult mai grave, inclusiv infertilitate, nașteri premature și infecție cu HIV.

Potrivit datelor CDC, între 2013 și 2017, în SUA cazurile de gonoree au crescut cu 67%, iar în aceeași perioadă de timp, cele de sifilis au crescut cu 76%.

Chlamydia rămâne cel mai frecvent diagostic de boală cu transmitere sexuală, jumătate dintre ele fiind la persoane cu vârste cuprinse între 15 și 24 de ani.

Rezistența la antibiotice, o problemă uriașă

În ultimii ani, temerile legate de rezistența la antibiotice, în general, au fost enunțate de numeroși epidemiologi. Mesajul este clar: rezistența la antibiotice este un fenomen real, se extinde rapid și ne pune pe toți într-un pericol grav în cazul izbucnirii unei epidemii sau a unei pandemii.

Gonoreea - sau mai degrabă „super-gonoreea" - este un candidat perfect pentru o astfel de eveniment nefast, atrag atenția oficialii CDC.

Unele tulpini de gonoreea sunt deja netratabile cu antibioticul standard, adică azitromicina administrată pe cale orală.

În 2013, aceste tulpini rezistente au reprezentat doar un procent din probele testate de CDC. În 2017, mai mult de 4% din probele de gonoree testate au fost rezistente la antibiotice.

„Ne așteptăm ca gonoreea să devină rezistență și la ultimul antibiotic extrem de eficient existent, și este nevoie urgentă de alte opțiuni de tratament", a declarat Dr. Gail Bolan, directorul diviziei de Prevenire a Bolilor cu Transmitere Sexuală a CDC.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel