Moţiunea de cenzură, depusă azi de PNL. Bogdan Chirieac: Situaţia din Parlament, învăţătură de minte pentru toate partidele

Parlamentul României
Parlamentul României

Analistul politic Bogdan Chirieac a explicat că situaţia parlamentară curentă, cu foarte mulţi politicieni plecaţi de la PSD la Pro România şi cu ALDE în derivă, poate fi o învăţătură de minte pentru toate partidele politice despre cum se poate sparge o majoritate parlamentară prin conflicte interne. 

"Vorbim nu de o premieră. Premieră va fi dacă PNL reuşeşte să dea jos Guvernul. Deocamdată, PNL este campion la moţiuni de cenzură eşuate. În privinţa a ceea ce s-a întâmplat la Bruxelles, nu e de mirare că se întâmplă, cât timp preşedintele sabotează propriul Guvern. Nu e vorba de persoana Rovana Plumb, că aici pot fi plusuri şi minusuri, ci despre candidatul României la funcţia de comisar european. Domnul Orban, potenţial premier, cunoaşte că numirea comisarului european este treaba Guvernului. Trebuie să ţină seama că acum Guvernul este relativ valid. Nu complet, pentru că preşedintele încalcă vădit Constituţia. Dar Guvernul este valid şi, până una alta, el numeşte comisarul european, conform procedurii. Când va fi PNL la guvernare, va numi PNL comisarul european", a spus Bogdan Chirieac. 

Lecţie pentru toate partidele. Majoritatea parlamentară, spartă în trei ani

"Până în momentul votului, vor fi gândiri şi răzgândiri, pentru că este puternic contorsionată majoritatea parlamentară care a câştigat alegerile acum trei ani. Parlamentarii fugiţi din PSD, în majoritate, s-au dus la Pro România, ALDE s-a scindat şi a ieşit de la guvernare. Nu au avut loc alte lucruri importante, de exemplu un partid puternic să treacă în Opoziţie, de la o Putere. Viaţa ne arată că şi o majoritate de aproape 60 la sută poate fi spartă în trei ani de zile, provocând conflicte interne. Ceea ce poate fi o învăţătură de minte pentru toate partidele!", a declarat Bogdan Chirieac la România TV. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel