Boeing îl demite pe Dennis Muilenburg din funcţia de preşedinte

Boeing
Boeing

Boeing i-a retras directorului executiv Dennis Muilenburg titlul său de președinte.

Boeing i-a retras directorului executiv Dennis Muilenburg, titlul său de președinte, într-o schimbare de strategie neașteptată anunțată de producătorul de aeronave din SUA, vineri, la doar câteva ore după ce au fost reanalizate problemele aeronavelor 737 MAX, transmite Reuters.

Separarea rolurilor, care îi va permite lui Muilenburg să se „concentreze maxim” pe operațiunile zilnice de direcţionare, a fost cel mai recent pas pe care Consiliul l-a făcut în ultimele săptămâni pentru a îmbunătăți supravegherea executivă a departamentului de inginerie și al operațiunilor industriale.

Cine va prelua funcţia de preşedinte

Directorul principal David Calhoun, director general la Blackstone Group, va prelua funcția de președinte, a declarat Boeing în anunțul său, care a venit vineri după-amiază, fără avertisment.

Potrivit anunţului, consiliul de administrație a avut „încredere deplină” în Muilenburg, care va păstra funcția de vârf și va rămâne în consiliu. Decizia a venit în timp ce Boeing se luptă să-și pună în funcțiune cel mai bine vândut avion, 737 MAX, în urma unei interdicții de a funcţiona din martie, provocată de cele două accidente care au ucis un total de 346 de persoane în Etiopia și Indonezia, transmite Mediafax.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel