Boabe de soia în păstaie - EDAMAME. Mihaela Bilic, nutriționist, ”delicatesă”. Cât costă

Nutriționistul Mihaela Bilic continuă seria alimentelor mai puțin cunoscute gustului românesc.

„Ca să continuăm seria alimentelor mai puțin cunoscute gustului românesc, am să vă prezint astăzi boabele de soia în păstaie - pe scurt EDAMAME. Cei care au fost în restaurante cu specific asiatic au văzut cu siguranță micul bol cu păstăi de un verde crud care este adus pe masă ca aperitiv. Sunt păstăi de soia, asemănătoare cu cele de fasole sau mazăre, care se mănâncă precum semințele sau alunele: le desfaci din coajă și le ronțăi bob cu bob.

Soia chiar este o leguminoasă din aceeași familie cu fasolea, mazărea, lintea, doar că nu o prea vedem în forma asta de păstaie, așa cum a făcut-o Natura. Cu toții mâncăm soia, câteodată fără să știm, ca ingredient în multe produse alimentare, de la mezeluri la batoanele de ciocolată. Însă nu ca Edamame, adică prețioasă, nemodificată genetic, fiartă la abur și prezentată ca o delicatesă.

Pentru că la restaurant un castronel mic cu o mână de Edamame costă câțiva zeci de lei, vă prezint varianta de supermarket, gata fiartă, sărată și congelată. Edamame punga de 400g- preț aprox. 9 lei”, a scris Mihaela Bilic pe Instagram.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel