Blinken își amână vizita la Beijing, din cauza balonului chinez, presupus de spionaj, care a ajuns deasupra depozitelor cu rachete nucleare din SUA / video

Antony Blinken amână vizita în China din cauza balonului care a apărut deasupra Statelor Unite ale Americii. Balonul chinez de „supraveghere” în spațiul aerian al SUA este o încălcare „inacceptabilă” a suveranității, potrivit Washington-ului.

Secretarul de stat Antony Blinken a amânat o vizită în China, a confirmat guvernul Statelor Unite, considerând prezența unui presupus balon de spionaj chinez în spațiul aerian american o încălcare „inacceptabilă” a suveranității sale, potrivit Al Jazeera.

Un înalt oficial al Departamentului de Stat a declarat vineri că „situația nu este potrivită” pentru vizita care urma să înceapă duminică din cauza zborului „iresponsabil” a acelui balon.

China și-a exprimat regretul pentru intrarea balonului în spațiul aerian al SUA, descriindu-l ca fiind o navă civilă folosită pentru cercetări meteorologice care „a deviat departe de cursul planificat” din cauza „capacității sale limitate de autodirecție”. Administrația americană a spus la rândul ei că aeronava este, de fapt, un „balon de supraveghere la mare altitudine”.

Americanii, tranșanți față de incursiunea balonului în spațiul aerian al SUA

„Am remarcat declarația de regret din RPC [Republica Populară Chineză], dar prezența acestui balon în spațiul nostru aerian este o încălcare clară a suveranității noastre, precum și a dreptului internațional și este inacceptabil că acest lucru sa întâmplat”, a declarat Departamentul. a declarat un oficial de stat reporterilor sub condiția anonimatului.

Oficialul a subliniat că liniile de comunicare rămân deschise între Washington și Beijing, deoarece acestea încearcă să „gestioneze în mod responsabil” concurența din ce în ce mai intensă dintre cele două țări.

„Evaluarea noastră clară a fost că, în aceste condiții actuale, nu ar fi constructiv să vizitezi Beijingul în acest moment, dar voi reitera, de asemenea, că aceasta este o amânare și secretarul [Blinken] plănuiește să călătorească cât mai curând posibil, când condițiile vor permite”, a spus oficialul.

Legăturile dintre Beijing și Washington s-au aprins din cauza numeroaselor puncte de tensiune în ultimii ani, inclusiv chestiunile comerciale, statutul Taiwanului, pretențiile la Marea Chinei de Sud și o forță continuă a SUA împotriva influenței crescânde chineze în regiunea Indo-Pacifică.

De asemenea, SUA a avertizat China să nu vină în ajutorul Rusiei în Ucraina.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel