Bistriţa-Năsăud: Investiţii în judeţ de peste 250 de milioane lei, anunţate de ministrul Dezvoltării Regionale

Vicepremierul Daniel Suciu, ministru al Dezvoltării Regionale, a anunţat vineri, că judeţul Bistriţa-Năsăud va beneficia în perioada următoare de investiţii prin Programul Naţional de Dezvoltare Locală (PNDL) şi Programul Operaţional Regional (POR) de peste 250 milioane lei.

Cel mai consistent proiect, în valoare de aproximativ 96 milioane lei, este reprezentat de complexul sportiv polivalent ce se va construi în cartierul Unirea din municipiul Bistriţa, la iniţiativa Consiliului Judeţean, a cărui finanţare a fost aprobată în şedinţa de Guvern de joi. Alte 82 milioane lei vor fi alocate prin PNDL pentru modernizarea a trei drumuri judeţene, cu o lungime totală de 43,5 kilometri, la care se adaugă alocări de peste 3,2 milioane lei către primăriile comunelor Lunca Ilvei, Şieu-Măgheruş, Nuşeni şi Galaţii Bistriţei, pentru lucrări ce vizează modernizarea sistemului de iluminat public, modernizarea sediului unei primării şi modernizarea unui cartier.

În ceea ce priveşte Programul Operaţional Regional, beneficiarii contractelor cu fonduri europene semnate vineri, în valoarea totală de aproximativ 73 milioane lei, sunt municipiului Bistriţa (centru intermodal de transport public şi piste de biciclete) şi oraşul-staţiune Sângeorz-Băi (grădiniţă şi şcoală gimnazială). Viceprim-ministrul Daniel Suciu a declarat că judeţul Bistriţa-Năsăud este unul dintre beneficiarii de top ai fondurilor alocate prin Ministerul Dezvoltării Regionale. 'Judeţul acesta, al nostru, al tuturor, beneficiază, cred, dacă nu de cele mai mari investiţii prin Ministerul Dezvoltării Regionale, cu siguranţă în primele trei din România. Astăzi, prin PNDL, Programul Operaţional Regional, ANL, CNI, Programul de cadastru, se derulează investiţii în judeţ de 11,7 miliarde de lei. Cred că aceasta este cartea de vizită a unei echipe şi cifrele nu mint niciodată şi aceşti bani îi veţi regăsi în absolut toate proiectele care se derulează în judeţ', a spus Suciu. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel