Biden afirmă că pandemia de Covid-19 s-a 'terminat' în SUA

Biden afirmă că pandemia de COVID-19 s-a 'terminat' în SUA - Foto Agerpres
Biden afirmă că pandemia de COVID-19 s-a 'terminat' în SUA - Foto Agerpres

Preşedintele american Joe Biden a declarat, într-un interviu difuzat duminică seară, că pandemia de COVID-19 s-a 'terminat' în Statele Unite, scrie AFP.

'Pandemia s-a terminat, mai avem o problemă cu COVID-19, mai avem multă muncă în acest dosar, dar pandemia s-a încheiat', a declarat liderul de la Casa Albă pentru canalul CBS.

'Dacă te uiţi în jur, nimeni nu poartă mască şi toată lumea arată destul de bine', a afirmat el. 'Deci cred că este pe cale să se schimbe', a mai spus Joe Biden, citat de AFP, notează Agerpres.

 Biden nu s-a decis dacă va candida din nou în 2024

Preşedintele american, Joe Biden, încă nu s-a decis dacă va candida la realegerea sa în 2024, a afirmat el într-un interviu difuzat duminică, scrie AFP.

'Este o decizie finală că voi candida din nou? Rămâne de văzut', a spus el pentru canalul CBS, afirmând că, deocamdată, aceasta este 'intenţia' lui. Cel mai în vârstă preşedinte ales vreodată în Statele Unite, Joe Biden va împlini 80 de ani la 20 noiembrie. El ar avea 82 de ani la începutul unui eventual al doilea mandat şi 86 de ani la sfârşit.

 

Biden l-a avertizat pe Xi despre încălcarea sancţiunilor impuse Moscovei

Preşedintele american Joe Biden a spus că l-a avertizat pe omologul său chinez, Xi Jinping, despre riscul retragerii investitorilor, dacă Beijingul încalcă sancţiunile impuse Rusiei în urma invaziei Ucrainei, scrie AFP. Într-un fragment dintr-un interviu acordat canalului CBS urmând a fi difuzat duminică, Joe Biden a afirmat că i-a explicat lui Xi Jinping. într-o discuţie la telefon, că încălcarea sancţiunilor ar fi 'o greşeală uriaşă', precizând că nu există nici un indiciu în prezent că China ar sprijini activ efortul de război rusesc furnizându-i arme.

'I-am telefonat preşedintelui Xi - nu pentru a ameninţa, doar pentru a-i spune (...) că, dacă crede că americanii şi alţii vor continua să investească în China în timp ce el încalcă sancţiunile impuse Rusiei, atunci face o greşeală uriaşă', a declarat liderul de la Casa Albă.

'În acest moment, nu există niciun indiciu că ei (chinezii) au propus arme sau alte lucruri de care Rusia are nevoie', potrivit preşedintelui american.

De asemenea, el a respins ideea că alianţa dintre China şi Rusia implică faptul că Statele Unite poartă un nou tip de război rece.

'Nu cred că acesta este un război rece nou sau mai complicat', a apreciat Joe Biden. Rusia a invadat vecinul său pro-occidental, Ucraina, la 24 februarie, devastând nenumărate oraşe şi sate în ţara în care luptele continuă.

VIDEO: Joe Biden, moment de reculegere în fața sicriului Reginei Elisabeta a II-a

Preşedintele american Joe Biden a salutat duminică simţul "demnităţii" şi al "serviciului" pe care l-a avut regina Elisabeta a II-a, după ce s-a recules la catafalcul suveranei la Londra, spunând că "lumea este mai bună datorită ei", relatează AFP şi Reuters.

"Am povestit deja că mama mea şi tatăl meu erau de părere că toată lumea (...) merită să fie tratată cu demnitate, şi exact asta a transmis ea", a declarat presei Biden, semnând în cartea de condoleanţe după ce s-a recules, alături de soţia sa Jill, la sicriul reginei Elisabeta a II-a la Westminster Hall.

Regina Elisabeta a II-a "avea un simţ al noţiunii de serviciu", a mai spus preşedintele american, care va asista luni la funeraliile suveranei, la fel ca mulţi lideri străini.

"Inimile noastre sunt alături de familia regală", a adăugat Biden. Vezi știrea aici!

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel