Bianca Andreescu a vrut să renunţe la tenis. Ce a făcut-o să se răzgândească

Facebook Bianca Andreescu
Facebook Bianca Andreescu

Bianca Andreescu, tenismenă canadiană cu origini româneşti, a declarat că a vrut să renunţe la tenis din cauza accidentărilor, dar o altă activitate fizică a făcut-o să se răzgândească. 

„Mi-am dat seama că iubesc acest sport și că vreau să-mi continui cariera, nu atât pentru a câștiga titluri importante, cât pentru a contribui la o lume mai bună. Instrumentul meu pentru a realiza acest lucru este tenisul. Simt că mi-am luat destul timp liber!

Mi-e dor de acel foc pe care îl simt atunci când concurez și acum pot pune în practică multe dintre lucrurile pe care le-am învățat. Mă aflam constant sub stres și mi-am dat seama că nu pot continua așa, nu era sănătos! Chiar și atunci când câștigam, eram foarte dură cu mine”, a mărturisit Bianca Andreescu, campioana de la US Open 2019, citată de prosport.ro.

Emma Răducanu, trimisă la psiholog: E cea mai bună afacere pe care poţi s-o faci vreodată

Ronnie O'Sullivan, multiplu campion mondial la Snooker, îi recomandă Emmei Răducanu să meargă la psiholog. 

„Mă uit la Emma Răducanu și sunt foarte îngrijorat pentru că pare să fie multă presiune pe ea. Cel mai bun apel telefonic pe care l-ar putea da e cel către Steve Peters (psihiatru sportiv, n.r.). Cred că în acest moment nu este vorba despre capacitatea ei de a juca tenis, ci doar despre cum gestionează lucrurile din jurul său. Emmei Răducanu nu trebuie să i se spună cum să lovească o minge de tenis, câteodată pur și simplu ai nevoie de cineva care să te înțeleagă și care să gestioneze presiunea. (…) Partea dificilă este ai o stare bună de spirit și să faci față presiunii care vine odată cu așteptările. (…) O iubesc pe această Emma Răducanu. Cred doar că ar trebui să îl coopteze pe Steve Pieters, e cea mai bună afacere pe care poți s-o faci vreodată”, a spus cel mai cunoscut jucător de snooker, pentru Eurosport.

Halep, mesaj pentru Emma Răducanu 

Simona Halep a declarat că nu prea poate să-i dea sfaturi Emmei Răducanu după ce jucătoarea cu origini românești a câştigat US Open la doar 18 ani. Totuşi, Simona Halep crede că Emma ar trebui să fie prudentă după un succes atât de mare.

'E dificil pentru mine să fac o analiză. În cazul meu, mi-a luat mult timp să câştig primul meu grand slam. Câştigasem alte turnee înainte, dar, desigur, nu erau comparabile cu un grand slam. Deci nu-mi prea pot da mult cu părerea. Din experienţa mea personală, cred că trebuie să fii foarte atent după o victorie atât de mare, deoarece fiind atât de tânără nu ai experienţa aceea de a câştiga titluri mari. În cazul Emmei, este chiar primul titlu al carierei sale. Oricum ar fi, nu veţi şti exact ce simte o jucătoare de această vârstă când câştigă un astfel de turneu', a declarat Simona Halep, pentru We Love Tennis.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

DC Media Group Audience
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel