EXCLUSIV  Berbeceanu, mesaj VIRAL pentru Biserica Ortodoxă după noul coronavirus. Ciocan intervine puternic: Dragă, Traian...

Christian Ciocan FOTO AGERPRES
Christian Ciocan FOTO AGERPRES

Comisarul Christian Ciocan a transmis un mesaj ferm după ce Traian Berbeceanu i-a ironizat pe preoţi, pe tema coronavirusului.

Într-o postare devenită virală pe rețeaua de socializare Facebook, Traian Berbeceanu a scris că preoții ar trebui să îi împărtăşească pe români cu linguriţe de unică folosinţă: „Ar fi o mare dovadă de iubire, preţuire şi protejare a enoriaşilor, aceea ca B.O.R.-ul să hotărască, măcar pentru perioada asta dificilă, că sfânta împărtăşanie să fie făcută cu linguriţe de unică folosinţă, mai ales atunci cand este vorba despre copilaşi. Ştiu, vinul este sfinţit, pocalul şi linguriţa sunt de argint şi în opinia dumnealor nu este vreun pericol! Şi mai ştiu şi că postul şi rugăciunea ajută! Dar de ce să nu ne asigurăm, o dată în plus, pentru a preveni o nenorocire? Hai să cerem preoţilor să ne dea acest mic, dar absolut necesar, semn de preţuire!" 

„Niciodată nu am cerut share, pentru vreo postare. O fac acum și vă mulțumesc anticipat!”, a adăugat acesta.

Ciocan: Cum ar fi ca Biserica să-i recomande cum să aplice legea?

„Îl respectăm pe Traian Berbeceanu. Personal, îl respect foarte tare. Este un foarte bun coleg. Am suferit alături de el în momentul în care cu toții am considerat că i s-a făcut acea mare nedreptate. Însă, în acest moment, ne declarăm surprinși de faptul că un polițist atât de bun interacționează cu o zonă cu care nu are nimic mai mult de a face decât toți ceilalți creştin-ortodocşi. În fapt, îl rugăm pe Traian Berbeceanu: Dragă, Traian, lasă-i pe cei care sunt învestiți cu o altă putere, o putere divină, respectiv preoții, slujitorii lui Dumnezeu, să-și facă treaba, așa cum ei au fost hirotoniți și cum li s-a încredințat acest har. Dacă ne-am apuca cu toții să dăm sfaturi, mai ales legate de Sfânta Împărtășanie, care e o taină a Bisericii, ar înseamnă să ingerăm unii peste alții în activitățile pentru care am fost pregătiți.

Spre exemplu, cum ar fi ca Biserica Ortodoxă Română să-i recomande lui Traian Berbeceanu cum să aplice legea? Sau nouă, celorlalți polițiști, cum să interpretăm legea și cum să îi apărăm pe cetățeni? Cum ar fi ca Traian Berbeceanu să primească sfaturi de la un preot cu privire la ce pistoale să folosească în prinderea infractorilor?

În aceste condiții, în calitate de coleg, director de comunicare al Federației Polițiștilor, al cărui mesaj îl transmit, dar și în nume personal, îl rog să-și vadă în continuare de treburile pentru care el s-a pregătit atât de bine și să lase grija creştin-ortodocşilor în seama lui Dumnezeu”, a spus Christian Ciocan, vineri, pentru DCNews.

„În plan personal, vă pot spune că taina Sfintei Împărtășanii e mai mult decât o taină. Sunt săvârșite de către preot anumite lucruri în beneficiul creștinilor, care intră direct în comuniune cu Mântuitorul Iisus Hristos”, a adăugat acesta.

Ciocan: Dumnezeu nu are nevoie de share

„Am văzut că Traian Berbeceanu a cerut ca mesajul său să fie share-uit. Dumnezeu nu are nevoie de share. El este în fiecare dintre noi, este Unicul. Depinde de fiecare persoană în parte să-L primească pe Dumnezeu sau să-L respingă. Mântuitorul Iisus Hristos bate la ușa sufletului fiecăruia dintre noi. Fiecare decide, prin liberul arbitru pe care tot Dumnezeu i l-a dat, dacă deschide sau închide această ușă. Dragostea lui Dumnezeu se manifestă și față de cei care emit judecăți de valoare.

Încă o dată, aducem salutul nostru lui Traian Berbeceanu, dar, în mod tranșant, îl rugăm ca fiecare dintre noi să ne vedem strict de lucrurile pentru care am fost pregătiți", a conchis Ciocan.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel