Belarus, acuzații la ONU: Țările occidentale încearcă să semene haos și anarhie

Alexander Lukaşenko
Alexander Lukaşenko

Belarus acuză statele occidentale că încearcă să semene „haos și anarhie”.

Ministrul belarus de Externe, Vladimir Makei, a acuzat sâmbătă țările occidentale că au încercat să semene „haos și anarhie” în fosta republică sovietică, care a fost zguduită de protestele după ce Lukașenko a ajuns iar președinte, transmite Reuters

"Vedem încercări de a destabiliza situația din țară", a declarat el Adunării Generale a Organizației Națiunilor Unite într-un comunicat video. „Imixtiunea în afacerile noastre interne, sancțiunile și alte restricții asupra Belarusului vor avea efectul opus și sunt dăunătoare pentru absolut toată lumea.”, a adăugat Makei. 

„Declarații pline de cinism au fost făcute de o serie de colegi occidentali despre presupusa lor îngrijorare pentru suveranitatea și bunăstarea bielorusă. De fapt, acestea nu sunt altceva decât încercări de a aduce haos și anarhie în țara noastră”, a declarat Makei Națiunilor Unite. 

Peste 12.000 de persoane au fost arestate de când președintele Alexandr Lukașenko a fost declarat câștigător după alegerile din 9 august, pe care opoziția le-a denunțat drept falsificate. Se așteaptă ca Statele Unite, Marea Britanie și Canada să impună sancțiuni în curând asupra indivizilor din Belarus pentru ceea ce guvernele consideră a fi alegeri trucate și violență împotriva protestatarilor pașnici, au declarat surse pentru Reuters.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel