Băutura pe care nu ar trebui să o comanzi niciodată în avion: Însoţitor de zbor: Urâm să o servim

Fotografie de la Pew Nguyen, Pexels
Fotografie de la Pew Nguyen, Pexels

Un însoţitor de zbor a explicat, într-un material video pe Tik Tok, care este băutura pe care aceştia nu suportă să o toarne la bordul avionului. 

Este vorba despre Cola Dietetică, şi conform însoţitorului de zbor, aceasta este una dintre cele mai frustrante comenzi pe care un pasager o poate face în aer. 

Asta pentru că, prin comparaţie cu alte băuturi, aceasta se toarnă foarte greu. De altfel, conform clipului video urcat pe Tik Tok, însoţitorul de zbor arată că trebuie să aştepte şi să toarne de mai multe ori în acelaşi pahar băutura, din cauza spumei care se tot formează. "Urâm să o servim. Se toarnă mult prea greu", a spus acesta. 

Clipul are peste 300.000 de vizualizări şi a devenit rapid viral.

Şi cei care au comentat au fost surprinşi să afle că o Cola Dietetică face mai multă spumă decât un suc obişnuit în aer. Există, însă, şi oameni care au criticat postarea. 

"Deci de asta am primit un pahar cu gheaţă şi cutia de Cola? Chiar vă plângeţi cu privire la turnarea unui suc într-un pahar?", a arătat un internaut, citat de Daily Mail

@ariel.cisneros1 Flight Attendant Problems #flight #flightattendant #travel #plane #vacation #dietcoke #fyp #covid #covid19 #airport ♬ Elevator Music - Bohoman

Explicaţia ştiinţifică. De ce Cola Dietetică face mai multă spumă în avion 

 

Când deschidem o cutie de suc, CO2-ul din interior trece dintr-o stare de presiune ridicată în una de presiune scăzută. Astfel, se formează bule sau spumă. La altitudini ridicate, însă, sucul produce mai multe bule, care însă se disipă mai repede. 

Diferenţa între spuma făcută de Cola dietetică şi lipsa ei din alte sucuri obişnuite este făcută de zahăr. Zahărul creşte vâscozitatea şi tensiunea la suprafaţă, permiţând Colei obişnuite să formeze bule mai mari, deci mai slabe, care se sparg mai repede. Cola Dietetică, însă, formează bule mai mici, care se sparg mult mai greu. 

Un pasager a murit după ce a coborât de la bordul unei aeronave low-cost

Un pasager cu mobilitate redusă a murit pe aeroportul Gatwick după ce a părăsit o aeronavă aparținâd EasyJet. Gatwick a transmis că personalul ajuta la debarcarea a trei pasageri cu mobilitate redusă în acel moment, inclusiv partenerul bărbatului în cauză. Acesta a decis să părăsească avionul EasyJet în loc să aștepte întoarcerea personalului și a căzut în timp ce urca o scară rulantă, a declarat un purtător de cuvânt al aeroportului.

Poliția din Sussex a confirmat că bărbatul în vârstă de 82 de ani a murit miercuri la 12:50 locală. Purtătorul de cuvânt de la Gatwick a spus că pasagerul a făcut o scurtă plimbare până la scara rulantă de la pistă la Skybridge, care duce pasagerii la terminalul de nord.

El a spus că echipajul de cabină al EasyJet era cel mai aproape de bărbat, așa că i-au oferit asistență medicală înainte de sosirea personalului medical al aeroportului. Un purtător de cuvânt al companiei aeriene a declarat: „O parte din echipajul nostru de cabină a oferit asistență medicală unui pasager pe aeroportul Gatwick în timp ce așteptau sosirea paramedicilor. Cu toate acestea, din păcate, pasagerul a murit mai târziu. Încă apar detalii despre cum s-a petrecut această tragedie pe aeroport și transmitem gândurile noastre către acest biet pasager și familia lui”

”Cunosc prea bine sentimentul de frustrare imensă în timp ce îi privești toți ceilalți pasageri debarcând și rămâi blocat într-un avion gol, așteptând ca personalul de la sol să-ți recupereze scaunul cu rotile și să te coboare”, a spus purtătorul de cuvânt, conform BBC. 

CITEŞTE MAI MULTE AICI

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel