Bătăile inimii normale. Ce indicatori semnalează o afecțiune gravă

Foto cu caracter ilustrativ: Pexels
Foto cu caracter ilustrativ: Pexels

Pentru a preveni bolile cardiovasculare este important să știi care sunt bătăile inimii normale. Toată lumea știe că sângele este principalul purtător de nutrienți. Transportă oxigenul către țesuturi și ia dioxid de carbon. Sângele nu este doar un țesut lichid special de transport, ci un simbol al vieții. Dar sângele singur nu poate face nimic, pentru ca acesta să se deplaseze în mod constant, fără să se oprească o secundă, prin circulația sistemică și pulmonară, este nevoie de o pompă musculară puternică, inima.

 

Întrucât inima trebuie să se contracte pe viață și să fie într-o stare „bună”, are mai multe sisteme de reglare a activității sale. Acestea duc la o modificare a volumului și frecvenței contracțiilor inimii, iar ritmul cardiac este una dintre astfel de categorii. Frecvența cardiacă medie a unui adult este de la 60 la 80 de bătăi pe minut, iar dacă există o bătăie rapidă ale inimii, fiind mai mare de 90 de bătăi, atunci vorbim de tahicardie. Puteți determina corect ritmul cardiac folosind un ECG sau electrocardiografie.

Bătăile inimii normale. Factorii care influențează ritmul cardiac

Este bine să știi că la persoanele sănătoase, antrenate, inima se poate contracta cu o frecvență de 40-45 de bătăi pe minut în repaus, iar la efort fizic maxim, se poate contracta cu o frecvență de 150 sau mai mult. Se știe că în timpul emoției, experienței emoționale, ritmul cardiac crește din cauza producției de adrenalină.

În plus, există o serie de factori externi care duc la apariția tahicardiei, iar dacă aceștia sunt eliminați, atunci ritmul cardiac revine la normal. Printre acești factori se numără un somn slab, insomnie, consumul de ceai sau cafea tare, surmenaj și căldura. Amintiți-vă cât de des începe inima să bată în baie atunci când faci un dus fierbinte.

Ritmul cardiac poate fi influențat de luarea anumitor medicamente și alcool, consumul de ciocolată, în special ciocolată neagră și amară care conține teobromină. Dar nu întotdeauna tahicardia este funcțională. În unele cazuri, indică un fel de boală a organelor interne și, în acest caz, se numește organic. Atunci când suferi de o afecțiune ale organelor interne este bine să consumi polen crud, acesta reglează bătăile inimii.

Ce boli cauzează tahicardia. Cum să ameliorezi simptomul

Există o serie de boli care provoacă tahicardia. Printre acestea se numără bolile infecțioase, boli inflamatorii însoțite de febră, miocardită și pericardită. De asemenea, unele forme de defecte cardiace pot provoca tahicardia.

Insuficiența cardiacă congestivă, anemia de diverse etiologii și cardiomiopatie reprezintă boli care provoacă un ritm anormal al bătăilor inimii. Uneori, frecvența bătăilor inimii este influențat de infarct miocardic și boli pulmonare cronice.

În plus, palpitațiile pot apărea o dată cu diferite boli endocrine, de exemplu, hipertiroidism, diabet zaharat, hipertensiune arterială și probleme cu pancreasul. Diverse tipuri de intoxicație și otrăvire industrială pot provoca și palpitații cardiace. Cu un nivel scăzut al tensiunii arteriale, cu colaps, șoc, inima încearcă și ea să compenseze această situație prin creșterea numărului de bătăi ale inimii.

În unele cazuri, când bătăile inimii normale sunt încălcare a frecvenței ritmului este provocată chiar de o problemă cardiovasculară. Acest tip de tulburare se numește tahiaritmie. Uneori apar tulburări severe de ritm, în care atriile se contractă separat, iar ventriculii separat. Deci, cu diverse tahicardii paroxistice, ritmul cardiac poate ajunge la 200 – 240 de bătăi pe minut, scrie BZI.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel