Bătaie între medici după o situație controversată. "Am cerut să văd cadavrul"

A fost apel al 112 din spital. "Unde e cadavrul?" a fost întrebarea care a dus la o păruială între medici. Au fost chemați polițiștii, după ce o doctoriță ar fi fost scoasă din cabinet, de păr, de o șefă de secție. 

S-a întâmplat la secția de Ginecologie din Spitalul Dorohoi. Protagoniștii scandalului au fost șefa secției, medicul Dorica Gherasim, şi medicul anatomopatolog al Spitalului Dorohoi, Anca Buliga. Cele două au discutat aprins cu privire la nerespectarea procedurilor medicale în cazul naşterii unui făt decedat și au ajuns chiar să se bată.  

În noaptea de miercuri spre joi, o femeie a ajuns la maternitate unde i s-a făcut cezariană. Medicul care a efectuat intervenția chirurgicală a constatat că fătul este mort. Până joi dimineață, familia avea în brate în loc de copil, documentele morții lui. Pe documente, legea cere să fie semnătura medicului anatomopatolog. Soţul femeii s-a prezentat joi dimineaţă la uşa medicului Anca Buliga pentru a-i fi semnate actele și a-i fi pusă parafa. Practic medicului anatomopatolog i se cerea să pună parafa pe documentele morții unui copil al cărui cadavru nu-l văzuse. 

Dr. Anca Buliga declară, pentru monitorulbt.ro, că "Nu ar fi fost nicio problemă dacă procedurile medicale ar fi fost respectate. În mod normal semnam fără nicio problemă dacă cadavrul ar fi fost în morgă. Legea e clară în astfel de cazuri. Am mers la Ginecologie și am cerut să văd cadavrul, presupunând că acesta a fost ținut pe secție până dimineața". Discuțiile au ajuns să fie personale și șefa secției ar fi ajuns să o ia de păr pe doctorița Buliga și s-o dea afară din cabinet. "Am fost înjurată și apostrofată în toate modurile posibile și chiar agresată. Ba mai mult la fața locului a ajuns și dr. Tiberiu Gherasim, fiul șefei de secție care a continuat seria insultărilor. Din acel moment am fost nevoită să cer ajutorul polițiștilor", a mai precizat dr. Buliga.

Poliţia face anchetă pentru a stabili cu exactitate cauzele morţii fătului.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel