De ce Băsescu nu mai schimbă nimic în Guvern până la toamnă

Guvern
Guvern
Preşedintele Traian Băsescu a constatat că majoritatea parlamentară e prea fragilă, așa că nu poate modifica structura guvernului sau componența acestuia. Ca urmare, președintele a acordat Guvernului un termen de 60 de zile. Explicația pentru marele public: termenul e oferit pentru ca aplicarea măsurilor de austeritate şi a programului de restructurare să-şi poată dovedi eficienţa.

De remaniere nu vorbim până în septembrie. Până atunci, miniștrii trebuie să reducă cheltuielile. Guvernul trebuie să desfiinţeze agenţiile care nu au corespondent în UE. Numărul consilierilor personali va fi limitat la doi. Șeful statului ar mai fi spus că nu este momentul să fie comasate ministere. Argumentul lui Traian Băsescu a fost acela că un astfel de demers implică modificarea structurii Cabinetului şi deci un nou vot în Parlament, riscant având în vedere scorul strâns de la moţiunea de cenzură. Preşedintele a mai invocat, pentru reducerea cheltuielilor bugetare şi posibilitatea excluderii din categoria celor de utilitate publică a unor ONG-uri care nu şi-au dovedit eficienţa.

Amânarea restructurărilor are un pronunțat scop politic: supraviețuirea premierului Boc în funcție până se fac simțite măsurile de austeritate, astfel încât acesta să acumuleze toate resentimentele românilor. Noul executiv, impus sub amenințarea anticipatelor, care le dau frisoane celor de la UNPR, va fi condus de un apropiat al președintelui, dacă se simt semne de revenire economică în occident, sau de un tehnocrat, dacă mai continuă criza. Desigur, cu o concentrare a ministerelor în mâna persoanelor din tabăra sa.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel