EXCLUSIV  Barna vrea eliminarea adresei de pe buletin. Piperea: De ce este imposibilă o asemenea ”idee total stupidă”

Barna vrea eliminarea adresei de pe buletin. Piperea: De ce este imposibilă o asemenea ”idee total stupidă”
Barna vrea eliminarea adresei de pe buletin. Piperea: De ce este imposibilă o asemenea ”idee total stupidă”

USR-PLUS vrea ca domiciliul să fie eliminat de pe buletin. Avocatul Gheorghe Piperea explică de ce este imposibil de pus în practică o asemenea inițiativă care pare a fi o 'răzgâială progresistă'.

'Este o idee totalmente stupidă. Mai mult, este imposibil de pus în practică deoarece domiciliul face parte dintre elementele fundamentale, esențiale, de identificare a persoanei în Codul Civil și în numeroase reglementări la nivel legal sau infralegal. Mii de legi vor trebui să fie modificate, dar și Constituția pentru a se elimina domiciliul de pe buletin. De ce? Pentru că domiciliul dă naționalitatea unei persoane, iar naționalitatea oferă toate drepturile, libertățile, pe care le prevede Constituția.', a declarat Piperea.

'Lui Barna îi va fi imposibil să identifice penali'

'Din punct de vedere al procedurii, este imposibil de făcut așa ceva pentru că toate legile procesual-civile, începând de la Codul de procedură civilă, vorbesc despre domiciliu ca element de identificare a persoanei. La domiciliu primești citația ca să participi sau să fii obligat să participi la un proces. De asemenea, în procedura penală, atunci când se identifică un suspect, inculpat sau martor este nevoie de indicarea domiciliului. Din acest punct de vedere, mă întreb cum va putea domnul Barna să reglementeze această tâmpenie, fără să afecteze toată structura Codului de procedură penală, inclusiv din perspectiva febleței USR - lupta împotriva corupției cu #fărăpenaliînfuncțiipublice?! Va fi imposibil să identifice penali!', a punctat Piperea.

'O răzgâială progresistă a oamenilor din USR'

'Pare să fie o răzgâială progresistă a oamenilor din USR. Ei cred că dacă se elimină domiciliul de pe buletin, imediat devin cetățeni ai universului și, în consecință, nu mai sunt legați într-un fel sau altul de România, pe care o detestă. Dar dacă devin cetățeni ai universului, mă întreb de ce mai sunt miniștri, parlamentari, primari, consilieri locali sau funcționari publici USR în interiorul acestui stat? Ar trebui să fie parlamentari, miniștri sau ce doresc ei, la nivel planetar, de vreme ce nu mai ai domiciliu.' a subliniat Piperea.

'În concluzie, este o râzgăială de copil prost care nu înțelege progresul, limitările geografice sau limitările cu privire la identitatea persoanei. Mai mult, ei nu înțeleg ideea de identitate a persoanei.', a conchis avocatul Gheorghe Piperea, pentru DC News. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel