EXCLUSIV  Bani pentru conectarea tuturor gospodăriilor din țară la apă și canalizare. Neculaescu (AFM): Vrem să ajungem în totalitate în secolul 21

Foto cu caracter ilustrativ: Pexels
Foto cu caracter ilustrativ: Pexels

Laurențiu Neculaescu a vorbit despre programul AFM prin care se dorește conectarea la apă și canal a tuturor gospodăriilor din România.

Laurențiu Neculaescu, președintele Administrației Fondului pentru Mediu, a vorbit despre programul Apa Curată, care are menirea să conecteze toată populația României la rețeaua de apă și canalizare:

„Legat de apă și canal aveți un program numit Apa Curată. Ce ne puteți spune despre el?“, a întrebat Bogdan Chirieac.

„Este un program pe care l-am reînviat. Este un program vechi al AFM-ului care, prima dată, cred că a fost prin 2010. Vrem să finanțăm rețele de apă și canal în localitățile unde nu există și, pe lângă rețele, ne dorim să finanțăm inclusiv stații de tratare, stații de epurare, inclusiv resursă de apă. Dacă nu au de unde să ia apă pentru a alimenta comuna respectivă, o să le dăm o parte din finanțare și pentru aducțiuni sau puțuri, în funcție de specificul fiecărui aplicant în parte. Vrem să ajungem în totalitate în secolul 21 și să avem apă și canal în fiecare casă din România.“, a spus, la DC News, Laurențiu Neculaescu.

CITEȘTE ȘI     -    EXCLUSIV  Soluție pentru dispariția gropilor de gunoi. Neculaescu (AFM): Acest program oferă finanțare nerambursabilă pentru reciclarea oricărui tip de deșeu / video

„Am alocat pentru anul acesta un miliard de lei pentru acest program și noi venim oarecum în completarea programelor de rețele noi de apă și canal care s-au finanțat fie prin Programul Operațional de Infrastructură Mare, din fonduri europene, fie prin programul Anghel Saligny. Pe fonduri europene sunt foarte multe UAT-uri care au avut anumite condiționalități și nu au putut accesa, pentru că un aplicant, ca să fie eligibil, trebuie să îndeplinească anumite condiții.

Aici, nu le au. Un UAT care e sub 2.000 de locuitori de exemplu și nu are rețea de apă și canal, pentru că nu a beneficiat de fonduri europene, poate aplica la Administrația Fondului pentru Mediu să-și dezvolte sau să-și facă o rețea proprie de apă și canal“, a spus, la DC News, Laurențiu Neculaescu.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel