BALENA ALBASTRĂ. Pericolul NOULUI drog

La fel ca în cazul exploziei consumului de etnobotanice din anul 2010, CIADO România avertizează asupra dependenței de jocurile pe calculator prin programul național "Fă-ți prieteni reali, nu doar virtuali!".

În pofida tuturor avertizărilor noastre, ministerele, administrația publică centrală și locală au ignorant semnalele noastre de alarmă. Ca în cazul etnobotanicelor, observăm că, în materie de prevenire, informare și conștientizare, autoritățile intervin lamentabil prin eternă rețetă: poliție, biserică etc.

Statul, prin instituțiile sale, nu înțelege, că discutăm de alt profil psihologic al tânărului secolului XXI, un alt comportament și alte nevoi. Nu există programe macro și concept adaptat nevoilor tinerilor. Totul se rezumă la un flayer în cel mai bun caz, "vorbărie" multă și nerelevantă despre droguri sau dependența de calculator.

Primăriile, la capitolul programe pentru tineret, au concepte învechite, ceea ce arată o lipsă totală de profesionalism, logică ceea ce duce la neatragere tinerilor către acestea. În materie de prevenire și alternative la vicii (droguri, alcool, tutun, internet), din anul 2009 administrația publică centrală și locală nu au avut niciun program sau resurse financiare alocate.

[citeste si]

Părinții trăiesc într-un haos prin grijile cotidiene și nu se mai informează asupra evoluțiilor tentațiilor secolului XXI sau, mai grav, opinează că lor nu li se poate întâmplă nimic. Toate cele prezentate nu va duce decât la distrugerea unei generații dacă nu se regândește urgent politica națională de prevenire și alternative la vicii.

Jocul Balena Albastră a fost identificat în patru județe din România! Acest joc constă în îndeplinirea a 50 de misiuni de către un tânăr, ultima fiind sinuciderea! Atenție la activitățile copiilor dumneavoastră. Exemplu de misiuni: să deseneze o balenă cu o lamă de bărbierit, să se trezească la ora 4.20 ai să vizioneze un film de groază sau să se plimbe, în echilibru, pe marginea unei clădiri, să poarte o masca sau să nu vorbească o zi, a transmis CIADO.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel