Avizele pentru 20 de OUG, cerute după emitere. Antena 3, răspuns de la Consiliul Legislativ

Ema Apostu / 10 feb 2020 / 21:25 Salveaza PDF Comentarii
Ludovic Orban  foto Agerpres
Ludovic Orban foto Agerpres

Antena 3 a primit un răspuns din partea Consiliului Legislativ referitor la ordonanțele de urgență adoptate de Guvernul Orban.

"Acele ordonanţe de urgenţă - spune legea - nu puteau să fie emise din punct de vedere legal şi constituţional dacă nu aveau acel aviz", a spus Mihai Gâdea.

Jurnalista Gina Vacariu a fost cea care a obţinut răspunsul din partea Consiliului Legislativ.

"Am întrebat când au fost trimise acele proiecte de OUG la Consiliul Legislativ pentru avize. Ştim că aceste avize sunt opţionale, dar obligatorii. Trebuie luată în seamă pozitia Consiliului Legislativ, dar poate fi opţională acea poziţie. Avizul este obligatoriu. Am trimis cele 25 de ordonanţe şi azi am primit răspunsul pe fiecare în parte. Din acea listă de 25 de OUG, care au fost adoptate înainte ca moţiunea să fie votată în Parlament, ni s-a spus că 4 ordonanţe au fost trimise înainte de ședința de Guvern din acea marţi după-amiază.

Avize negative

 

Restul de 20 de ordonanţe au fost trmise pe data de 5 februarie, în momentul în care Guvernul era demis în Parlament. Şi a mai fost trimisă o ordonanţă pe data de 6 februarue, la o zi de la demiterea Guvernului. Aflăm că au dat patru avize favorabile, câteva cu observaţii şi în rest au fost avize negative pe bandă rulantă", a spus Gina Vacariu în emisiunea "Sinteza Zilei", de la Antena 3.

"Consiliul Legislativ ne-a mai spus, dacă ne uităm atent, chiar astăzi, 10 februarie, că au fost date toate aceste avize negative", a mai spus jurnalista.

Te-ar putea interesaIti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2020 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate.


dcn.n-nxt.26