Controale. Ministrul Trif anunță "furtună" pe litoral

Ministrul Turismului, Bogdan Gheorghe Trif, i-a avertizat pe agenții economici de pe litoral că vor fi verificați și consiliați de echipe mixte.

În cadrul unei ședințe, care a avut loc la Consiliul Județean Constanța, Bogdan Trif a ascultat problemele afaceriștilor de pe litoral și i-a informat că, anul acesta vor exista două echipe mixte, de la minister care vor face controale și activitate de prevenire.„Din păcate, până în prezent nu a funcționat la capacitate maximă. Am rămas în urmă față de cei din vecini. Printr-o comunicare eficientă putem să recuperăm. Vreau să va spun că nu doar hotelierii sunt o prioritate, ci și turistul. De aceea, acum am venit cu o echipa de control pentru prevenție. Pe toată perioada estivală, vor fi în permanentă două echipe de control aici, nu vom tolera derapajele și vom fi duri”, a spus Bogdan Trif, conform replicaonline.ro

"Nu ne dorim să facem o vânătoare de vrăjitoare"

Ministrul a mai menționat că, în pimă fază se va încerca sprijinirea operatorilor de pe litoral.„În urma discuțiilor, trebuie să recunoaștem, uneori aprinse, dar constructive, am ajuns la concluzia că totuși, turismul pe litoralul Mării Negre a crescut de la an la an. Avem unități hoteliere, unități de cazare extrem de bine puse la punct. De asemenea, avem și unități de alimentație publică care pot să rivalizeze cu absolut orice alte unități din țări dezvoltate, din punct de vedere al turismului. Deci, nu ne putem plânge de acest lucru. Avem investitori care doresc să continue aici. Mai mult decât atât, să își mărească investițiile. Pentru aceasta, au nevoie de sprijinul autoritățiilor locale. Nu ne dorim să facem o vânătoare de vrăjitoare. Dorim să venim alături de dânșii, cum am spus în primă fază, cu acțiuni de îndrumare, de verificare. Urmează să facem un grup de lucru care să ducă la niște acțiuni constructive. Nu am venit aici ca să închidem unități. Dimpotrivă, o să avem acțiuni astfel încât aceștia să se conformeze în cel mai scurt timp, mai ales că urmează sărbătoarea de 1 Mai – deschiderea de sezon estival, unde așteptăm un număr foarte mare de turiști”, a spus Bogdan Trif.

[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
NoMy - smt4.3.1
pixel