Avertisment dur: În 2030, omenirea va avea nevoie de două planete

Am ajuns să consumăm 200 de litri de apă la o cafea, nu 100 de mililitri, iar în 2030 vom avea nevoie de două planete ca să trăim, este scenariul apocaliptic pe care îl previzionează specialiștii de la Fundația Mondială pentru Mediu (World Wide Fundation - una dintre cele mai mari organizații de mediu din lume).

 

Potrivit celor de la WWF, din cauza creșterii populației și a urbanizării, dacă omenirea va continua să risipească apa și hrana, Terra va rămâne fără apă potabilă și fără pământ fertil, scrie stirileprotv.ro.

Calculele făcute de WWT arată că cei 7,2 miliarde de oameni ai planetei noastre consumă cu o viteză mai mare cu 50% decât cea de regenerare a Pământului.

Doar pentru o banală cafea cu lapte, se consumă 200 de litri de apă, deoarece paharul implică un consum de apă, linguriță, capacul de plastic, chiar și zahărul, laptele și cafeaua.

De asemena, un kilogram de orez implică un consum de 1.300 de litri de apă, la fel ca producerea și fabricarea unui tricou de bumbac. 

"Dispare biodiversitatea, pentru că noi tot ce producem în momentul de față o facem distrugând pădurile, rezervele din subsol - totul în jur. Trebuie să lăsăm timp pământului să se regenereze", a declarat
Csibi Mogor, reprezentantul în România al WWF.

În condițiile în care, în următorii 15 ani, creșterea populației va fi una galopantă, iar orașele se vor răspândi tot mai mult, soluția pare a fi una singură: să încetăm cu risipa. 

"Anual, în lume se aruncă 1,3 miliarde de tone de alimente, numai în Europa 200 de milioane. Este suficient pentru a hăani populația întreagă de 3 ori. Trebuie să încetăm cu risipa - și asta o facem prin informare și prin educație", a declarat Viorel Morărescu, director în Ministerul Agriculturii.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel