"Avarul" lui Moliere, pe scena Teatrului Nottara

Afis Avarul - pt web-1
Afis Avarul - pt web-1

Pentru toţi cei care vor să vadă teatru clasic, piesa este un exemplu de teatru corect, curat, aşa cum a început el cândva.

Teatrul Nottara, va găzdui pe 8 Aprilie la orele 19:00, piesa lui Moliere "Avarul", în regia lui Daniel Nițoi. Spectacolul se bucură de o distribuţie de excepţie , în rol principal fiind Tudorel Filimon. Printre actorii ce vor urca pe scenă se numără Maria Teslaru,Cistina Deleanu,Eugen Cristea, Tomi Cristin, Vasile Filipescu și Jean Lemne.

De asemenea, cu această ocazie o puteți vedea și pe colega noastră de redacție, Raluca Bădoiu, într-unul dintre rolurile spectacolului.

Avarul lui Molière este comedia clasică de caracter dar și ceva mai mult de atât. Molière nu face patologia avarului, ci îl pune în acțiune, îl obligă să iasă din vizuina lui, să interacționeze, să cheltuiască. Avarul acesta nu este un simplu hârciog ascuns într-o vizuină așezat pe sacii lui de bani, ci are o familie, are copii, slujitori, vrea să se însoare, dă bani cu camătă, aleargă să mai strângă bani, manipulează, șantajează, fuge. Personajul este comic prin modul cum distorsionează realitatea, vede totul prin prisma banului iar cei din jurul lui se pliază cumva pe modul lui de a vedea lucrurile pentru că și ei depind de el; astfel se instalează o nebunie generală din care și fiul și fiica sa încearcă să scape cumva. Piesa este scrisă cu umor, replici și situații amuzante se succed, rolurile sunt scrise foarte bine chiar și cele secundare, un actor poate juca liniștit rolul bucătarului de pildă și să smulgă aplauze la scenă deschisă oricând.    

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel