Autostrada Brașov-Ploiești. Tudose: Vizite pe șantier

Premierul Mihai Tudose s-a interesat, miercuri, în debutul ședinței de Guvern, de stadiul discuțiilor dintre reprezentanții Ministerului Transporturilor și cei ai Băncii Mondiale pe tema implementării proiectului autostrăzii Ploiești - Brașov. 

"Începând de azi o să avem niște vizite pe niște șantiere. Nu vă spun nici dumneavoastră unde", a spus prim-ministrul, adresându-i-se ministrului Transporturilor, Felix Stroe.

El i-a cerut acestuia să prezinte concluziile discuțiilor cu Banca Mondială.

"Este o oportunitate extraordinară, pe care, cu siguranță, nu o irosim. În momentul de față, echipa tehnică de la Ministerul Transporturilor este pe traseu să vizioneze punctele nevralgice de pe autostrada Ploiești — Brașov, cu echipa tehnică de la Banca Mondială. Ne-am sfătuit și acționăm împreună cu domnul ministru Marius Nica. După ce se întorc din teren, se face o foaie de parcurs foarte condensată. (...) Am credința că dacă o gestionăm cum trebuie — și nu avem încotro — vom face repede această autostradă. Este o oportunitate extraordinară cu Banca Mondială", a replicat ministrul.

Guvernul a informat, marți, printr-un comunicat de presă, că premierul Mihai Tudose a avut, la Palatul Victoria, o întrevedere cu o delegație a Băncii Mondiale, condusă de Tatiana Proskuryakova, manager de țară, pe tema proiectelor de infrastructură rutieră, context în care reprezentanții instituției financiare internaționale au comunicat decizia de a susține implementarea proiectului autostrăzii Ploiești — Brașov.

În cadrul întrevederii au fost stabilite măsurile necesare pentru demararea proiectului autostrăzii Ploiești — Brașov, cu asistență asigurată de Banca Mondială. În acest sens, vor fi înființate un comitet de coordonare, la nivelul Secretariatului General al Guvernului, condus de vicepremierul Marcel Ciolacu, și o unitate de implementare a proiectului, la Ministerul Transporturilor, responsabilă de componenta tehnică, relatează Agerpres.

[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel