Australian Open 2023: Gabriela Ruse și Marta Kostyuk,  în semifinale de dublu ale turneului

Gabriela Ruse și Marta Kostyuk  Foto: Twitter
Gabriela Ruse și Marta Kostyuk Foto: Twitter

Gabriela Ruse și ucraineana Marta Kostyuk au reușit, miercuri dimineața,  să se califice în semifinala probei de dublu feminin de la Australian Open.

Gabriela Ruse și Marta Kostyuk au reușit să se califice în trei seturi, în fața perechii alcătuite din belgiana Elise Mertens și australiana Storm Hunter, scor  7-6 (6), 2-6, 6-4, după o partidă care a durat două ore și jumătate.

Pentru performanța lor, cele două sportive vor fi recompensate cu un cec comun de 149.233 de dolari şi câte 780 de puncte WTA în ierarhia de dublu. Dacă vor merge în finală, Ruse și Kostyuk vor încasa câte un cec de 127.650 de dolari. Campioanele din proba de dublu de la Australian Open vor pleca acasă cu câte 239.775 de dolari.

Ruse și Kostyuk își depășesc astfel performanța anterioară de la Roland Garros, când au fost eliminate în sferturile de finală.

În semifinală vor întâlni favoritele principale, respectiv perechea alcătuită din jucătoarele cehe Barbora Krejcikova și Katerina Siniakova. 

Cele două sportive din Cehia  au câștigat împreună șase titluri de Grand Slam: Roland Garros (2018, 2021), Wimbledon (2018, 2022), Australian Open (2022) și US Open (2022).

Vezi și: Gabriela Ruse, tenismenă română, speriată de cazul Simona Halep: Păstrez fiecare bon fiscal!

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel