Atenţionare de călătorie. Aglomeraţie la frontiere din cauza circulaţiei rutiere intense din Croaţia

Mihai Ciobanu / 14 aug 2018 / 14:09 Salveaza PDF Comentarii
vama
Descriere foto: vama

MAE informează cetăţenii care intenţionează să tranziteze sau să călătorească în Republica Croaţia că este posibilă prelungirea semnificativă a timpilor de aşteptare la frontiere. 

Ministerul Afacerilor Externe (MAE) informează cetăţenii români care intenţionează să tranziteze sau să călătorească în Republica Croaţia că, din cauza vârfului de sezon estival, circulaţia rutieră este foarte intensă pe principalele autostrăzi, fiind posibilă prelungirea semnificativă a timpilor de aşteptare la frontiere. 

Conform unui comunicat transmis de MAE, circulaţia rutieră este foarte intensă pe principalele autostrăzi: A1 Zagreb - Split - Dubrovnik şi A6 Zagreb - Rijeka, care leagă partea continentală de litoralul adriatic, precum şi pe A3 Bregana - Lipovac, care este ruta predilectă de tranzit între Slovenia şi Serbia, adesea înregistrându-se blocaje şi coloane de autovehicule care se pot întinde, în special în zilele de weekend, pe zeci de kilometri. 

Posibile probleme la graniţa dintre Croaţia şi Slovenia

Prelungirea timpilor de aşteptare la frontiere este posibilă în special la punctele de trecere dintre Croaţia şi Slovenia (mai ales Bregana) şi Croaţia - Serbia (cu precădere Bajakovo), situate pe autostrada Ljubljana-Zagreb-Belgrad. 

Cetăţenii români pot solicita asistenţă consulară la numerele de telefon ale Ambasadei României la Zagreb: +38514677660 sau +38514610009, apelurile fiind redirecţionate către Centrul de Contact şi Suport al Cetăţenilor Români din Străinătate (CCSCRS) şi preluate de către operatorii Call Center în regim de permanenţă. De asemenea, cetăţenii români care se confruntă cu o situaţie dificilă, specială, cu caracter de urgenţă au la dispoziţie şi telefonul de permanenţă al misiunii României în Republica Croaţia: +38598414341. 

Ministerul recomandă consultarea paginilor de Internet http://zagreb.mae.ro,www.mae.ro şi reaminteşte faptul că cetăţenii români care călătoresc în străinătate au la dispoziţie aplicaţia "Călătoreşte în siguranţă" (http://www.mae.ro/app_cs), care oferă informaţii şi sfaturi de călătorie.


Te-ar putea interesa
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?


Copyright 2019 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate.


dcn.n-nxt.26