Atenționare pentru românii care pleacă începând de azi în vacanță

Autoritatea de Supraveghere Financiară (ASF) a emis o nouă atenţionare către consumatorul român de asigurări, destinată românilor care pleacă în vacanţă în străinătate.

ASF atenţionează românii care cumpără pachete turistice peste hotare să verifice dacă agenţia de turism are încheiată o poliţă de asigurare şi care este compania de asigurare, scrie Economica.net.

Ce sfaturi are ASF pentru turiştii români care pleacă în străinătate:

"În cazul nefast al insolvabilității sau falimentului agenției de turism de la care ați achiziționat un pachet turistic, VĂ SFĂTUIM:

- să vă adresați agenției de turism, prin scrisoare recomandată cu confirmare de primire, în termen de 15 zile de la data încheierii derulării pachetului de servicii turistice sau de la data repatrierii

- să anunțați asiguratorul prin scrisoare recomandată cu confirmare de primire, în termen de 5 zile de la data confirmării adresate agenției, cu privire la rambursarea sumelor achitate și/sau cheltuielilor de repatriere

- dacă în termen de 10 zile nu ați primit de la agenția de turism rambursarea sumelor cuvenite, puteți transmite asiguratorului, prin scrisoare recomandată cu confirmare de primire, o cerere de despăgubire însoțită de: copii ale documentelor justificative (contractual de comercializare a pachetului de servicii turistice, confirmările de primire, documente de plată sau documentele de transport și cazare). Despăgubirea nu poate depăși suma achitată de turist în contractul de comercializare a pachetului de servicii turistice și va fi plătită în termen de 30 de zile de la data primirii de către asigurator a documentelor justificative de la turist. Mai multe detalii AICI.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel