Atac cu cuţitul la Lyon. Afganul suspect, inculpat pentru 'asasinat şi tentative de asasinate'

Afganul suspectat că a ucis sâmbătă o persoană şi a rănit alte opt într-un atac cu cuţit la Villeurbanne, în estul Franţei, a fost inculpat luni pentru 'asasinat şi tentative de asasinate', a anunţat parchetul din Lyon, transmite AFP.

'Judecătorii de instrucţie l-au sesizat pe judecătorul de libertăţi şi detenţie în vederea plasării (afganului) în detenţie provizorie', a indicat parchetul. Duminică, procurorul din Lyon, Nicolas Jacquet, a declarat că suspectul şi-a recunoscut 'parţial faptele', făcând declaraţii 'incoerente şi confuze', inclusiv aceea că 'a auzit voci care îl insultau de Dumnezeu şi care i-au dat ordin să omoare'.

Afganul, în vârstă de aproximativ 30 de ani, a atacat la întâmplare, cu un cuţit şi o ţepuşă pentru rotisor, trecători pe o esplanadă foarte circulată la ieşirea dintr-o staţie de metrou. O primă evaluare psihiatrică a scos la iveală 'o stare psihotică invadantă' a suspectului, iar analizele toxicologice au relevat că acesta consumase o cantitate importantă de canabis înaintea agresiunii.

Primele elemente ale anchetei nu arată antecedente judiciare, dar un traseu itinerant: afganul a intrat pentru prima dată în Franţa ca minor în 2009, după care a fost înregistrat succesiv în Italia (2014), în Germania (2015) şi în Norvegia (2016), după care a revenit fără familie în Franţa în iunie 2016. Doi ani mai târziu, afganul a obţinut azil în Franţa, dar nu şi statutul de refugiat. El era plasat sub 'protecţie subsidiară' de Oficiul francez pentru protecţia refugiaţilor şi apatrizilor (OFPRA) şi deţinea o carte de sejur temporar reînnoibilă.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel