Asigurarea medicală, importantă în concediu. Dan Drăgan, administratorul Forum Thassos, sfat pentru turişti. "Nu îmi făcusem niciodată până în 2021. Eram sănătos şi atent..."

Facebook Dan Adrian Drăgan Forum Thassos
Facebook Dan Adrian Drăgan Forum Thassos

Dan Adrian Drăgan, administratorul grupului de Facebook Forum Thassos, dedicat românilor care vor să meargă în vacanţă pe insula grecească, le recomandă turiştilor să îşi facă asigurare medicală când pleacă în concediu şi dă exemplul personal. 

"Fix doi ani au trecut de la accidentul pe care l-am avut marți 13 iulie 2021, undeva după ora 17:00. Un accident care mi-a arătat mai multe lucruri. De exemplu că oricât de bărbat te crezi, o bucată de plastic te poate culca la pământ într-o secundă, împinsă de valuri. Cu repercusiuni pentru următoarele câteva luni. Mi-a arătat ce înseamnă exact sistemul medical din Grecia, de pe insulă, cu foarte bune și cu mai puțin bune. Cele mai puțin bune încă nu le-am povestit public și nici nu o s-o fac, pentru că încă aștept răspunsurile promise de la primarul insulei, de la ministrul Sănătății și ministrul Turismului din Grecia. Cele bune, le-am zis, însă trebuie să le repet: mulțumesc clinicii Thassos Medical Care din Limenaria, singurul loc unde se putea face o radiografie. Mulțumesc doctorului din Kavala care m-a operat de urgență, a doua zi. Încă port bara de metal, prinsă în șuruburi, aflată între genunchi și gleznă, care susține tibia ruptă atunci în 4 locuri și pe care probabil o s-o port toată viața.

Mulțumesc tuturor localnicilor care m-au ajutat în acea perioadă, încă din prima secundă a accidentului cât și în lunile de după. Dar cel mai frumos lucru pe care am putut să îl pățesc atunci a fost să descopăr că am lângă mine pe EA, cea care a avut grijă de mine cât am fost imobilizat la pat și apoi a avut răbdare să învăț să merg din nou la 38 de ani.

Din 2010 și până in 2021, nu mi-am făcut niciodată asigurare medicală. Că eram sănătos și atent. Însă, când m-a lovit ghinionul, am dat pentru operația la picior 1300 euro. Ce vreau să zic este că vă recomand să vă faceți asigurări medicale când plecați în concediu. În caz de Doamne ferește. Și mai ales, să aveți grijă de persoanele de lângă voi", a scris Dan Adrian Drăgan pe Facebook. 

Ce s-a întâmplat în 2021 

"Am fost câteva zile în Spitalul din Kavala, vreo 4. Nimic grav - m-a lovit kayak-ul proaspăt achiziționat peste tibie și peroneu și le-a rupt în 4 locuri. Operația a durat peste 3 ore. Faptul că știam cât de cât limba greacă a ajutat foarte mult in comunicare. De dureri nu vă povestesc, vi le imaginați voi. Și tot ce a urmat după...

Vreau să spun de fapt 2 lucruri cu această postare:

1) aveți grijă de voi și de familia și prietenii voștri.

2) să vă faceți asigurare medicală chiar dacă sunteți sănătoși, nu ați fost niciodată internați în spital (ca mine) sau nu ați avut accidente vreodată", a scris în iulie 2021 Dan Drăgan pe Facebook.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel