Apel pentru sportul românesc - Simona Halep: Copiii nu au unde să se antreneze! Păcat

Simona Halep a fost prezentă la dezbaterea pe teme sportului românesc, de la Parlamentul României, iar apoi, într-o conferință de presă, a vorbit despre meciul de Fed Cup cu Rusia și despre problemele din sportul românesc.

Simona Halep a declarat, miercuri, că fetele care au evoluat în echipa României în meciul de Fed Cup cu Rusia "au făcut o treabă extraordinară" şi a precizat că acestea sunt capabile să repete acele evoluţii şi în barajul pentru menţinerea în Grupa Mondială cu Italia.

"M-am uitat la meciurile de Fed Cup. Consider că fetele au făcut o treabă extraodinară, au obţinut victorii importante şi au făcut meciuri foarte bune. Sunt capabile să facă acelaşi lucru şi cu Italia şi consider că sunt destul de puternice să facă ceea ce trebuie", a spus Halep.

La meciul cu Rusia, pentru echipa României nu au evoluat cele mai bune jucătoare din ierarhia WTA - Simona Halep, Sorana Cîrstea, Irina Begu, Mihaela Buzărnescu sau Monica Niculescu. Echipa compusă din Ana Bogdan (90 WTA), Irina Bara (160 WTA), Elena Gabriela Ruse (167 WTA), Raluca Olaru (47 WTA la dublu) şi Jaqueline Cristian (198 WTA) a fost învinsă cu scorul de 3-2 de Rusia.

Citește și: Tristețea unei CAMPIOANE - Nadia Comăneci: Nu ştiu cine mai poate veni după noi

Păcat că nu au copiii unde să facă sport

Simona Halep a afirmat că a participat, miercuri, la dezbaterea desfăşurată în Senatul României pentru a susţine sportul românesc.

"Nu fac politică şi nici nu intenţionez să fac acest lucru. Am fost prezentă azi la Senat pentru a face un apel pentru sportul românesc, nimic altceva. Eu sunt o jucătoare activă încă şi timpul nu îmi permite să mă implic în aceste lucruri, dar am o fundaţie care face acest lucru şi poate în viitor voi susţine şi mai mult sportul românesc, dar nu din punct de vedere politic. Păcat că aceşti copii nu au unde să se antreneze, nu au unde să joace tenis. Pentru că nu sunt terenuri de tenis, nu sunt săli de sport în România. Şi de aceea am fost prezentă azi la această întâlnire. Facem un apel că avem nevoie de infrastructură, de săli, de un sistem care să susţină sportul românesc. Până la terenul de iarbă pentru tenis trebuie să avem terenuri de hard, terenuri de zgură şi o sală acoperită unde să ne putem antrena oricând. Terenul de iarbă este un moft în momentul de faţă pentru România. Să ne concentrăm pe o bază şi după aceea ne gândim şi la un teren de iarbă", a adăugat ea.

Citește și: Ilie Năstase: Baza Arenele BNR e captivă. Ambiţie a guvernatorului Isărescu

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel