Urmărește emisiunea live


Antrenorul Sascha Bajin crede că Kim Clijsters va avea probleme să revină în elita WTA

Reputatul antrenor german Sascha Bajin, care a dus-o la vârf pe Naomi Osaka, a anunţat că nu va face parte din staff-ul belgiencei Kim Clijsters, care revine anul viitor în WTA după o pauză de opt ani, şi anticipează că fostul lider mondial va avea dificultăţi pentru a se adapta tenisului actual, care a devenit tot mai fizic în ultimii ani, relatează Reuters.

Clijsters a câştigat patru trofee de Grand Slam, înainte de a se retrage, pentru a doua oară, în 2012. În septembrie, belgianca de 36 ani a anunţat că vrea să revină în circuit din dragoste pentru acest sport.

Este greu de spus la ce mă aştept din parte lui Kim, pentru că nu ştiu cum stă din punct de vedere fizic. Tenisul a devenit foarte fizic în ultimii ani în circuitul WTA. Fără îndoială, ea poate încă decide meciurile cu mentalitatea şi ştiinţa jocului în momentele importante, dar nu ştiu dacă va fi suficient pentru a concura în această eră modernă, a declarat Bajin, care a ajutat-o pe Osaka să câştige două turnee de Grand Slam şi care recent s-a despărţit de Kristina Mladenovic.

Bajin a postat un tweet în care anunţă că nu o va pregăti pe Clijsters şi presa speculează o reluarea a colaborării cu japoneza Naomi Osaka.

Kim, care s-a retras prima oară în 2007 pentru a întemeia o familie, a plănuit să revină în ianuarie 2020, dar o accidentare la genunchi i-a amânat revenirea.

Antrenorul german consideră că belgianca are un mare atu în experienţa ei, dacă se va decide să atace un al cincilea Grand Slam: E mai uşor pentru cineva să revină în top după ce a fost acolo deja. Ştii ce ai de făcut. Marea provocare este să concurezi din nou, cu rutina de fiecare zi. Aş vrea să văd dacă ea poate câştiga un alt Grand Slam, dar în acelaşi timp nu sunt sigur. Nu va fi uşor, dar dacă revine ar putea avea succes.

Olandezul Sven Groeneveld, care a antrenat jucătoare ca Monica Seles, Caroline Wozniacki sau Maria Şarapova, este optimist în ce priveşte şansele belgiencei de a reveni în top: Cred că Kim va aduce o energie şi competitivitate greu de egalat pentru oricine, iar marea ei provocare va fi să fie competitivă pe durata întregului meci sau a unui întreg turneu. Nu există înlocuitor pentru competiţia reală, iar corpul şi jocul ei se vor adapta treptat. AGERPRES

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel