COD PORTOCALIU  ANM, Cod Galben și Cod Portocaliu de caniculă. HARTA temperaturilor resimțite: Orașul în care sunt 41 de grade la umbră

ANM a emis pentru astăzi și ziua de miercuri alerte meteo de Cod Galben și Cod Portocaliu de călduri, disconfort termic accentuat și caniculă. 

În zilele de 13 și 14 iulie, se anunță: 

COD GALBEN de căldură, disconfort termic accentuat și caniculă: ”Valul de căldură se va intensifica și se va extinde în cea mai mare parte a țării. Disconfortul termic va fi ridicat, indicele temperatură-umezeală (ITU) va depăși pragul critic de 80 de unități și local va fi caniculă. În după-amiaza și seara de marți (13 iulie), pe alocuri vor fi manifestări specifice instabilității atmosferice, la munte, precum și în regiunile estice și sud-estice.”

COD PORTOCALIU de disconfort termic accentuat, caniculă: ”În județele Satu Mare, Bihor, Arad, Timiș și Caraș-Severin disconfortul termic va fi accentuat și va fi caniculă. Temperaturile maxime vor fi în general de 37...39 de grade, iar noaptea valorile termice nu vor coborî sub 22...20 de grade. În cea mai mare parte a țării, disconfortul termic va fi ridicat și în zilele următoare.”

Vezi și HARTA ANM cu zonele vizate de Cod Galben și Cod Portocaliu, în GALERIA FOTO

 

La ora 16:00, conform ANM, în București se resimțeau nu mai puțin de 37 de grade Celsius, după cum arată și harta de mai jos. La aceeași oră, în Timișoara se resimțeau 41 de grade Celsius. 

3. foto ANM... (anm-temperatura-resimtita-13-iulie_73639800.jpg)

De vină ar fi ”bestia africană”, iar estimările ANM au devenit astăzi, în acest context, realitate. ”La nivelul țării noastre, perioada de intensificare a acestei mase de aer va fi miercuri, atunci când este foarte probabil ca temperaturile maxime să se apropie de 39-40 de grade pe regiunile vestice și vor fi resimțite peste 40 pentru că vorbim de temperaturi estimată a se înregistra la umbră în adăposturi meteorologice. Acest val de caniculă este în intensificare până miercuri în vestul și sud-vestul teritoriului, adică acolo va fi din ce în ce mai cald. Dacă astăzi (luni n.r) am avut 35 de grade, mâine (marți n.r.) vom avea 36-37, miercuri cum spuneam 39-40, apoi se va răci. Acest front rece nu este de bun augur pentru că va determina, din nou, furtuni și vijelii puternice. Masa de aer card se va resimți în partea de sud a teritoriului după care se va muta în Oltenia, Muntenia până vineri cel puțin 35, 36, 37 de grade și disconfort termic accentuat în toate regiunile” spunea meteorologul Alina Șerban. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel