COD PORTOCALIU  ANM, Cod Galben și Cod Portocaliu: Caniculă și furtuni. Zonele vizate până în seara de 6 iulie

Au fost emise mai multe alerte de vreme rea de Cod Galben și Cod Portocaliu până în seara zilei de 6 iulie. 

ANM a emis pentru astăzi, 5 iulie 2022, alertă meteo de Cod Galben, dar și una de Cod Portocaliu. 

Cod Galben de val de căldură și disconfort termic ridicat 

”În intervalul menționat valul de căldură se va menține în toate regiunile, iar disconfortul termic va fi ridicat în zonele de câmpie și de podiș, unde indicele temperatură-umezeală (ITU) va depăși pragul critic de 80 de unități. În general temperaturile maxime vor fi cuprinse între 33 și 36 de grade” anunță ANM.

Cod Portocaliu de val de căldură în intensificare și disconfort termic accentuat

”Marți (05 iulie), în zonele joase din vestul și nord-vestul țării valul de căldură se va intensifica, iar temperaturile maxime se vor apropia de recordurile absolute ale datei. După-amiaza se vor înregistra frecvent valori de 36...38 de grade” conform alertei ANM. 

Vezi aici zonele vizate

În același timp pentru intervalul 5 iulie, ora 12:00 - 6 iulie, ora 20:00, a fost emisă alertă meteo de Cod Galben. 

Cod Galben de instabilitate atmosferică temporar accentuată

”Vor fi perioade cu instabilitate atmosferică accentuată, astăzi (5 iulie) în sud-vest, în zona montană și submontană, iar la noapte (5/6 iulie) și mâine (6 iulie) treptat și în vest, centru, nord, nord-est și sud. Vor fi averse cu caracter torențial, frecvente descărcări electrice și pe arii restrânse vijelii și grindină. În intervale scurte de timp sau prin acumulare, cantitățile de apă vor depăși local 25...35 l/mp” anunță ANM. 

Alerta de Cod Portocaliu a fost emisă pentru intervalul 5 iulie, ora 14:00 - 6 iulie, ora 10:00. 

Cod Portocaliu de  instabilitate atmosferică accentuată, cantități însemnate și vijelii

”În după-amiaza zilei de astăzi (5 iulie), local în Oltenia, în nordul Munteniei și în Carpații Meridionali, apoi și în Banat, sudul Crișanei și sud-vestul Transilvaniei, vor fi averse torențiale, vijelii (rafale de peste 70...80 km/h și izolat 90 km/h) și grindină. În intervale scurte de timp sau prin acumulare cantitățile de apă vor depăși local 35...40 și pe arii restrânse 50...60 l/mp” anunță ANM. 

Vezi aici zonele vizate

Cod Galben de val de căldură și disconfort termic ridicat, 6 iulie

”În intervalul menționat valul de căldură se va menține local în Muntenia și în jumătatea de sud a Moldovei, unde disconfortul termic va fi ridicat, iar indicele temperatură-umezeală (ITU) va depăși pragul critic de 80 de unități. Temperaturile maxime vor fi cuprinse între 34 și 37 de grade.” conform ANM. 

Vezi aici zonele vizate

Prognoza specială pentru București

Meteorologii au emis și o prognoză specială pentru București. 

Interval 5 iulie, ora 10:00 - 6 iulie, ora 09:00: Vremea va fi caniculară, disconfortul termic ridicat, iar indicele temperatură umezeală (ITU) va depăși pragul critic de 80 de unități. Temperatura maximă se va situa în jurul valorii de 36 de grade, iar cea minimă va fi de 18...21 de grade. Cerul va fi variabil, cu înnorări temporare spre seară și noaptea, dar condițiile pentru averse, descărcări electrice și intensificări de scurtă durată ale vântului vor fi reduse.

Interval 6 iulie, ora 09:00 - 6 iulie, ora 21:00: Vremea se va menține caniculară, disconfortul termic va fi în continuare ridicat, iar indicele temperatură umezeală (ITU) va depăși pragul critic de 80 de unități. Cerul va fi variabil, cu înnorări temporar accentuate începând de după- amiază, când vor fi intensificări de scurtă durată ale vântului, vijelie, descărcări electrice și averse torențiale. Temperatura maximă se va situa în jurul valorii de 35 de grade.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel