COD GALBEN  ANM, avertizare meteo imediată la malul mării. Vânt puternic de Ziua Marinei

 Foto: Pixabay
Foto: Pixabay

ANM a emis un cod galben de vreme rea la malul mării, chiar de Ziua Marinei. 

Astfel, începând de la ora 10:00, până la ora 20:00, în judeţele Tulcea şi Constanţa "vor fi intensificări ale vântului cu viteze la rafală de 55...65 km/h și izolat de peste 70 km/h în zona litoralului și în bazinul vestic al Mării Negre.

Pe parcursul zilei de miercuri (16 august) în sud-estul țării vor fi intensificări temporare ale vântului cu viteze în general de 45...55 km/h", transmite ANM.

Pe litoral este arborat steagul roşu 

Salvamarii fac apel la turiştii aflaţi în număr mare pe Litoral să le respecte indicaţiile şi să nu intre în apă, dacă este arborat steagul roşu care interzice scăldatul. Ieri, nu mai puţin de patru persoane şi-au pierdut viaţa în apele mării din cauza curenţilor puternici.

Apelul salvamarilor vine după ce trei oameni s-au înecat, ieri, la Mamaia, pentru că au ignorat restricţiile, iar un al patrulea turist s-a înecat în staţiunea Venus. La Neptun, alte patru persoane au fost la un pas de a-şi pierde viaţa. De asemenea, o persoană a fost scoasă din apă de salvamari, la Vama Veche, din fericire conştientă, şi a fost apoi transportată la spital. Amintim că ieri vântul a bătut cu putere pe Litoral, iar în apă au fost curenţi foarte puternici. Tot din cauza curenţilor puternici, o femeie s-a înecat pe râul Strei, în judeţul Hunedoara. Alte cinci persoane, între care trei copii, au fost salvate în ultimul moment, având totuşi nevoie de îngrijiri medicale, scrie Rador. 

Cum va fi vremea în Bucureşti 

Vremea se va menţine călduroasă. Cerul va fi variabil, cu înnorări la începutul zilei, când vor mai fi posibile perioade cu averse slabe şi descărcări electrice. Vântul va sufla slab şi moderat, cu uşoare intensificări, cu rafale de 40...45 km/h. Temperatura maximă se va situa în jurul a 32 de grade, spun cei de la ANM.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel