Angela Merkel vrea o colaborare cu China pentru producția de vaccinuri anti-covid

Angela Merkel participă la discuții virtuale cu premierul chinez Li Keqiang în cadrul celei de-a șasea consultări guvernamentale germano-chineze, la Berlin, Germania, 28 aprilie 2021
Angela Merkel participă la discuții virtuale cu premierul chinez Li Keqiang în cadrul celei de-a șasea consultări guvernamentale germano-chineze, la Berlin, Germania, 28 aprilie 2021

Cancelarul german Angela Merkel a chemat la angajarea unui dialog cu China asupra aprobării reciproce a vaccinurilor pentru a contracara pandemia de coronavirus, în timpul unor discuţii online cu premierul Li Keqiang, informează miercuri DPA, preluat de Agerpres.

"Nu putem stăpâni această pandemie decât în comun", a declarat Merkel la Berlin după ce a început conferinţa online. "China şi Germania pot juca un rol semnificativ aici", a adăugat ea.

Ea a cerut discuţii deschise privind producţia de vaccinuri şi o aprobare bilaterală acolo unde este posibil, "cel puţin cu Organizaţia Mondială a Sănătăţii pentru a câştiga lupta împotriva virusului".

La rândul său, prim-ministrul chinez Li Keqiang a recunoscut diferenţe de puncte de vedere în relaţiile cu Germania, în timpul discuţiilor online cu cancelarul Angela Merkel.

"China şi Germania au opinii diferite cu privire la anumite chestiuni. Acesta este un fapt obiectiv", a declarat Li la începutul discuţiilor online între cele două ţări.

Atât timp cât ambele părţi "respectă interesele de bază" şi comunică "pe baza tratamentului egal şi a non-interferenţei reciproce în afacerile interne", ele ar putea crea condiţii favorabile pentru a continua cooperarea fără probleme, a adăugat el.

Situaţia internaţională actuală trece prin schimbări complexe şi de anvergură, în opinia premierului chinez, care a subliniat în special continuarea pandemiei. Ambele ţări susţin multilateralismul şi politica de liber schimb, a notat Li, precizează sursa citată, 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel