Cancelarul Merkel, mesaj despre posibile acțiuni rasiste sau antisemite în acest weekend

Angela Merkel Foto: Instagram
Angela Merkel Foto: Instagram

Cancelarul german Angela Merkel a avertizat împotriva posibilelor acțiuni rasiste sau antisemite în acest weekend.

Conform Agerpres, liderul german a făcut anunțul în condițiile în care mai multe mitinguri de susținere a cauzei palestiniene sunt așteptat în acest weekend în Germania, după încetarea agresiunilor dintre Israel și gruparea Hamas. „Cei care scot în stradă ura împotriva evreilor, cei care incită la ură rasială sunt în afara legii noastre fundamentale”, a avertizat cancelarul în podcastul său săptămânal. „Astfel de acte trebuie să fie pedepsite în consecință”, a insistat ea.

Demonstrații în Germania după ce agresiunile dintre Israel și Fâșia Gaza au escaladat

Mai multe demonstrații au avut loc în Germania ca urmare a escaladării violențelor din ultimele două săptămâni între Israel și mișcarea palestiniană Hamas. Un acord fragil între cele două părți a intrat în vigoare vineri. Sâmbăta trecută, aproximativ 60 de persoane au fost arestate și 100 de polițiști au fost răniți în ciocniri violente la o demonstrație pro-palestiniană din Berlin.

Anterior, demonstranții au strigat sloganuri antisemite, au ars steaguri israeliene și au deteriorat intrarea într-o sinagogă, aruncând cu pietre la diferite mitinguri din țară - acțiuni deja condamnate cu fermitate de guvern. Sâmbătă, cancelarul a vorbit despre „remarci antisemite intolerabile”.

Un evreu a fost bătut și înjurat de indivizi necunoscuți în capitala Berlin

În timpul weekendului prelungit de Rusaliile catolice, mai multe demonstrații sunt din nou planificate în capitală și în alte orașe din țară. „Legea fundamentală garantează dreptul la libertatea de exprimare și de întrunire pașnică. Dar acest lucru nu lasă loc pentru atacuri asupra persoanelor de alte religii, nu lasă loc pentru violență, rasism și denigrare”, a reafirmat cancelarul.

Poliția a anunțat sâmbătă că un evreu a fost insultat și bătut de trei indivizi necunoscuți în Berlin, vineri seara târziu. Bărbatul, în vârstă de 41 de ani, care purta o kippa, a fost lovit cu pumnul în față și i s-au strigat insulte antisemite de către atacatori. Victima s-a izbit de vitrina unui magazin în timpul atacului ce a avut loc în cartierul Schoeneberg din Berlin. Cei trei agresori au fugit de la locul faptei. Victima a raportat agresiunea la poliție și a fost dusă la spital pentru tratament.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel