Merkel, discuție la telefon cu premierul libian. Cerere urgentă

Cancelarul federal german Angela Merkel a discutat  la telefon cu premierul libian Fayez al-Sarraj.

Cancelarul federal german Angela Merkel a discutat joi la telefon cu premierul libian Fayez al-Sarraj, îndemnându-l să semneze cât mai repede un acord de încetare a focului, a anunţat într-un comunicat un purtător de cuvânt al guvernului libian, informează Reuters. Discuţia telefonică a avut loc la câteva zile după ce Khalifa Haftar, comandantul militar al părţii opuse din războiul civil din Libia, a desfăşurat o vizită la Berlin, pentru a discuta cu Merkel.

Semnarea acordului de încetare a focului

"Ei (Merkel şi Sarraj) au discutat despre actuala situaţie politică şi militară" din Libia, se spune în comunicat. "Cancelarul federal a subliniat, după cum a făcut şi marţi în timpul discuţiei sale cu generalul Khalifa Haftar, importanţa semnării acordului de încetare a focului care a fost convenit recent la Geneva de reprezentanţii părţilor aflate în conflict", subliniază purtătorul de cuvânt al cancelariei federale, potrivit Agerpres.

Din 2015, două autorităţi rivale îşi dispută puterea în Libia: GNA, recunoscut de ONU, cu sediul la Tripoli, şi puterea încarnată de Khalifa Haftar din estul libian. Un armistiţiu a fost convenit, dar acesta este încălcat cu regularitate din 12 ianuarie, în împrejurimile capitalei libiene, între forţele pro-GNA şi cele pro-Haftar, care au lansat în aprilie 2019 o ofensivă pentru a prelua controlul asupra Tripoli.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel