Angela Gheorghiu, spectacol de gală la Bacău

Angela  Gheorghiu a susținut un spectacol remarcabil vineri la Bacău, în cadrul Galei Internaționale a Recitalurilor Dramatice STAR, aflată la a opta ediție, în organizarea Teatrului Municipal Bacău, scrie Jurnalul Național.

Autor: Alina-Elena Vasiliu

  Soprana a cântat la Bacău, vreme de două ore, acompaniată de pianistul Dan Grigore, în deschiderea ediției din 2013 a Galei, care se desfășoară în perioada 26 – 29 aprilie. La eveniment, au participat  peste 1.500 de oameni, care au ocupat în totalitate Teatrul de Vară Radu Beligan.

Din repertoriul celor doi artiști, au făcut parte compoziții aparținând  lui Serghei Rahmaninov, Frédéric Chopin sau George Enescu. Același spectacol, însă într-o formulă ceva mai complexă, va fi prezentat în toamnă, pe 6 octombrie, la Teatro alla Scala, din Milano.

Inițiativa evenimentului a aparținut actorului băcăuan Adrian Găzdaru, care, de altfel, a fost și amfitrionul serii, alături de actrița Florina Găzdaru. Cu sprijinul Primăriei locale, spectacolul a fost unul cu adevărat spectaculos, care onorează orașul Bacău și locuitorii acestuia. După concert, Angela Gheorghiu a primit titlul de Cetățean de Onoare al Municipiului Bacău, dar și cheia orașului. Soprana a răspuns la acest gest cu o replică interesantă: ”Ce poți face cu o cheie? Când am să vin aici, am să învârt bine cheia ca să deschid toate ușile.” Alături de Angela Gheorghiu, în sală s-au aflat și oamenii apropiați artistei – mama și fiica Ioana. De asemenea, au admirat-o prietenii, colegii de școală și profesorii din școala unde a studiat, în Adjud, Vrancea, la mai puțin de 60 de kilometri de Bacău. Printre aceștia, Elena Nica, diriginta din școala generală, și George Catrinescu, fostul său profesor de educație fizică.

 Tot ca un dar, soprana a primit un coș cu ouă încodeiate din partea unei mănăstiri, în contextul apropierii Sărbătorilor de Paște. Cadoul a fost adus de două maici de la Mănăstirea Voroneț, Gabriela Platon și Elena Simionovici, care au așteptat-o pe artistă după concert pentru a i-l oferi.

La sfârșitul spectacolului, Angela Gheorghiu a declarat: ”Norocul şi astrele s-au unit şi au făcut în aşa fel încât nu am putut să spun nu acestei invitaţii. Am fost liberă în perioada asta şi am putut ajunge. Am vrut să cânt într-o atmosferă în care să auziţi cât mai bine vocea mea şi să fiu împreună cu prietenul meu de o viaţă, Dan Grigore. Este o avanpremieră pentru concertul de la Scala. Prezenţa mea la Bacău se datorează foarte mult apropierii de Adjud, oraşul meu natal. Sunt aproape de mama, nu a trebuit să ia avionul ca să vină să mă asculte“.

 Spectacolul a continuat cu recitaluri dramatice înscrise în concurs. În primele trei zile ale Galei, au performat tinerii actori Mihai Costache, Alexandru Vlad, Alexandru Pleșca, Ștefan Nistor, Ingrid Robu, Ștefan Ruxandra și Ilona Hrestic. Actrița Tania Popa a prezentat sâmbătă seară un recital emoționant – ”Fata din curcubeu”, de Lia Bugnar, actriță a Teatrului Național din București. Pentru duminică seara este programat recitalul lui Emil Boroghină: ”Lumea-ntreagă e o scenă și toți oamenii-s actori”.

Gala STAR se încheie luni, când vor fi acordate și premiile.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel