Anders Behring Breivik, filmat înainte de atacurile în care a ucis 77 de oameni

Anders Breivik
Anders Breivik

Anders Breivik, care a comis atacurile soldate cu moartea a 77 de oameni în Oslo şi pe insula Utoeya, a fost surprins de camerele de supraveghere de pe stradă înaintea exploziei de la sediul Guvernului.

Breivik apare într-o captură din filmare îmbrăcat în uniformă de poliţist şi având o armă în mână. Criminalul din Oslo a fost surprins în imagine în timp ce se îndepărta de o maşină, după ce plasase o bombă la sediul Guvernului norvegian, informează bbc.co.uk.

Imaginea, care a apărut pe site-ul norvegian ABC Nyheter, l-a surprins pe Breivik cu şase minute înainte ca bomba de la sediul Guvernului să explodeze. Poliţia a confirmat că imaginea este autentică.

Behring Breivik, în vârstă de 32 de ani, a recunoscut că este autorul atentatului cu bombă împotriva sediului Guvernului norvegian din Oslo, apoi al atacului împtoriva unei reuniuni a tinerilor pe insula Utoeya, situată la circa 40 de kilometri nord-vest de capitală, două atacuri soldate cu 77 de morţi în total.

Prezentându-se drept un cruciat al războiului împotriva "invaziei musulmane" şi multiculturalismului în Europa, el afirmă că a acţionat singur, evocând existenţa altor celule în Norvegia şi în străinătate.

Anchetatorii norvegieni sunt derutaţi de personalitatea "malefică" a lui Anders Behring Breivik, care a mărturisit masacrul, dar care trăieşte în lumea sa proprie, potrivit unui interviu acordat de directoarea serviciului de informaţii norvegian.

Potrivit avocatului său, Breivik crede că masacrul a fost necesar pentru salvarea Norvegiei şi Europei de imigraţia musulmană. Avocatul susţine că probabil clientul său este nebun.

Citeşte şi:

Manifestul ucigaşului din Norvegia: Război civil european şi interzicerea musulmanilor

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel